FødevareWatch

L&F: Kinesernes appetit på danske fødevarer stiger

Den danske eksport af fødevarer til Kina stiger og stiger, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Foto: Elizabeth Dalziel/AP/POLFOTO/arkiv

Den danske fødevaresektor eksporterede for 12,7 mia. kr. til Kina og Hong Kong sidste år, og det beløb vil stige. Sådan lyder det fra interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer i forbindelse for den store fødevaremesse SIAL China i Shanghai, der løb af stablen denne uge.

"For det første er der en voksende gruppe af velhavende kinesere, som har råd til både kvalitetsfødevarer og udlandsrejser, hvor de bliver inspireret af mad fra andre verdensdele. For det andet er Danmark og danske fødevarer er et stærkt brand i Kina," siger Michael Stahlschmidt, der er chefkonsulent i handelspolitik og marketing hos Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Han henviser yderligere til den aftale, som Danmark og Kina indgik i begyndelsen af maj om eksport af pølser og andre forarbejdede produkter med svinekød.

"Vi har kæmpet for at få aftalen på plads igennem flere år, og det er vores klare overbevisning, at den vil øge eksporten til Kina betragteligt. Et forsigtigt estimat lyder, at vi kommer til at kunne eksportere for yderligere 250 millioner kroner årligt som følge af den aftale alene," siger Michael Stahlschmidt videre.

Danske æg kan blive næste pølse-aftale

Kinesisk kødaftale er en realitet

Naturlig ny Danish Crown-vej efter mange års konsolidering

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier