FødevareWatch

L&F: Kinesernes appetit på danske fødevarer stiger

Den danske eksport af fødevarer til Kina stiger og stiger, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.

Den danske fødevaresektor eksporterede for 12,7 mia. kr. til Kina og Hong Kong sidste år, og det beløb vil stige. Sådan lyder det fra interesseorganisationen Landbrug & Fødevarer i forbindelse for den store fødevaremesse SIAL China i Shanghai, der løb af stablen denne uge.

"For det første er der en voksende gruppe af velhavende kinesere, som har råd til både kvalitetsfødevarer og udlandsrejser, hvor de bliver inspireret af mad fra andre verdensdele. For det andet er Danmark og danske fødevarer er et stærkt brand i Kina," siger Michael Stahlschmidt, der er chefkonsulent i handelspolitik og marketing hos Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Han henviser yderligere til den aftale, som Danmark og Kina indgik i begyndelsen af maj om eksport af pølser og andre forarbejdede produkter med svinekød.

"Vi har kæmpet for at få aftalen på plads igennem flere år, og det er vores klare overbevisning, at den vil øge eksporten til Kina betragteligt. Et forsigtigt estimat lyder, at vi kommer til at kunne eksportere for yderligere 250 millioner kroner årligt som følge af den aftale alene," siger Michael Stahlschmidt videre.

Danske æg kan blive næste pølse-aftale

Kinesisk kødaftale er en realitet

Naturlig ny Danish Crown-vej efter mange års konsolidering

Forsiden lige nu

Specialspiritus møver sig ind hos stort vinselskab

Efterspørgslen på specialspiritus og spiritus af høj kvalitet stiger og stiger, fortæller direktør hos vingrossisten H.J. Hansen Vin. Hun ser både en nuværende og fremtidig vækstlomme i at tilbyde de rigtige spiritusmærker.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier