FødevareWatch

Danske æg kan blive næste pølse-aftale

Æg og ægprodukter kan meget vel blive hovedrolleindehaverne i den næste handelsaftale mellem Danmark og Kina.

Foto: Jens Dresling/POLFOTO

Onsdag underskrev miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen (V) aftaler med Kina om både eksport af økologiske fødevarer og eksport af forarbejdet svinekød som eksempelvis pølser.

Nu er arbejdet i fuld gang med at sikre den næste danske handelsaftale med kinserne. Det kan meget vel komme til at handle om æg og produkter med æg.

I sidste uge afsluttede en kinesisk delegation en ugelang tur til Danmark, hvor de besøgte de største danske ægpakkerier og ægproduktvirksomheder under brancheorganisationen Danske Æg. Danmark er det første land i verden, der har modtaget et sådan besøg. Bulletinerne går på, at de kinesiske embedsmænd kunne lide, hvad de så, og Landbrug & Fødevarer tror på, at en aftale er på trapperne.

"Vi er allerede i fuld gang med at blive de første i verden, der kan få lov til at sælge æg og produkter med æg til Kina," siger Karen Hækkerup, adm. direktør i Landbrug & Fødevarer, i en pressemeddelelse.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Fredag har Landbrug & Fødevarer samt miljø- og fødevareministeren i samtaler med de kinesiske fødevaremyndigheder opfordret til et øget samarbejde, også inden for æg.

"De sidste tre dage i Kina har gjort mig helt overbevist om, at vi kommer til at eksportere langt flere fødevarer til Kina i de kommende år. Kineserne går op i fødevaresikkerhed og stabile leverandører. Samtidig er det en fjer i hatten, at vi kan producere bæredygtigt. Alt det, samt de positive tilkendegivelser fra kineserne gør, at jeg er sikker på, vi snart får åbnet for flere markeder i Kina," fortsætter hun.

Fødevareklyngen udgjorde i 2016 44 pct. af den samlede vareeksport til Kina. Det tal forventes at stige i 2017, hvor f.eks. eksport af svinekød kommer til at runde 5 mia. kr. i eksportomsætning.

Esben Lunde sætter alt ind på succesrig pølse-aftale med Kina

Danske myndigheder skal lære Kina at kontrollere fødevarer

Kinesisk kødaftale er en realitet

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier