FødevareWatch

Brasiliens finansmarkeder i frit fald efter politisk uro med tråde til kødkoncern

De brasilianske aktier og landets valuta er under stærkt pres torsdag, hvor der er rygter om, at præsident Michel Temer har medvirket til korruption.

SAo Paulo | Foto: Torben Stroyer

Det brasilianske aktiemarked faldt med 10 pct. fra åbningen torsdag, og markedet blev suspenderet i 30 minutter, men er efterfølgende åbnet og ligger torsdag eftermiddag 8,5 pct. lavere. Samtidig er den brasilianske real blevet svækket 8 pct. over for dollar.

"Det her kan blive grimt. Hvis Temers tid som præsident er forbi, vil den bedste udvej for markedet være, at der lynhurtigt bliver udpeget en ny chef. Derimod vil et nyvalg skabe kaos og kunne risikere at sende aktierne ned med 50 pct.," siger Per Hammarlund, der er strateg i Handelsbanken, til Bloomberg News.

Ifølge AFP mødtes den brasilianske præsident i marts med Joesley Batista, der er chef for landets største slagterivirksomhed, JBS.

Joesley Batista lavede en lydoptagelse af mødet, og her fortalte han Michel Temer, at han betalte penge til den tidligere formand for parlamentet Eduardo Cunha, som er dømt for korruption. Præsidenten skulle i den forbindelse have opfordret slagterichefen til at fortsætte med den procedure.

Cunha afsoner en fængselsstraf for at have taget imod mange millioner dollar i bestikkelse fra Brasiliens oliegigant Petrobras, og selv om Michel Temer har afvist historien om mødet med slagterichefen, så har det skabt stor kritik i Brasilien i både parlamentet og befolkningen.

Ifølge AFP har det længe været kendt, at Temer har været mistænkt for at have modtaget store beløb i bestikkelse.

Det er kun et år siden, at senatet fjernede den tidligere præsident Dilma Rousseff. Hun var under beskyldning for at have pyntet på statsbudgettet.

Brasiliansk politi undersøger lån til JBS

Brasilianere nærmer sig fuld slagtestyrke efter kødskandale

BRF ryster organisationen for at slippe ud af kødkrisen

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier