FødevareWatch

Brasiliens finansmarkeder i frit fald efter politisk uro med tråde til kødkoncern

De brasilianske aktier og landets valuta er under stærkt pres torsdag, hvor der er rygter om, at præsident Michel Temer har medvirket til korruption.

SAo Paulo Foto: Torben Stroyer

Det brasilianske aktiemarked faldt med 10 pct. fra åbningen torsdag, og markedet blev suspenderet i 30 minutter, men er efterfølgende åbnet og ligger torsdag eftermiddag 8,5 pct. lavere. Samtidig er den brasilianske real blevet svækket 8 pct. over for dollar.

"Det her kan blive grimt. Hvis Temers tid som præsident er forbi, vil den bedste udvej for markedet være, at der lynhurtigt bliver udpeget en ny chef. Derimod vil et nyvalg skabe kaos og kunne risikere at sende aktierne ned med 50 pct.," siger Per Hammarlund, der er strateg i Handelsbanken, til Bloomberg News.

Ifølge AFP mødtes den brasilianske præsident i marts med Joesley Batista, der er chef for landets største slagterivirksomhed, JBS.

Joesley Batista lavede en lydoptagelse af mødet, og her fortalte han Michel Temer, at han betalte penge til den tidligere formand for parlamentet Eduardo Cunha, som er dømt for korruption. Præsidenten skulle i den forbindelse have opfordret slagterichefen til at fortsætte med den procedure.

Cunha afsoner en fængselsstraf for at have taget imod mange millioner dollar i bestikkelse fra Brasiliens oliegigant Petrobras, og selv om Michel Temer har afvist historien om mødet med slagterichefen, så har det skabt stor kritik i Brasilien i både parlamentet og befolkningen.

Ifølge AFP har det længe været kendt, at Temer har været mistænkt for at have modtaget store beløb i bestikkelse.

Det er kun et år siden, at senatet fjernede den tidligere præsident Dilma Rousseff. Hun var under beskyldning for at have pyntet på statsbudgettet.

Brasiliansk politi undersøger lån til JBS

Brasilianere nærmer sig fuld slagtestyrke efter kødskandale

BRF ryster organisationen for at slippe ud af kødkrisen

 

Forsiden lige nu

Her har Arla hentet væksten

I det netop offentliggjorte regnskab fra Arla er det uden for det vesteuropæiske område, at mejerikoncernen er vokset mest markant. Få et overblik over fremgangene her.

Rigmands burgerkæde lukker

Lars Seier vinker farvel til burgerkæden Juicy Burger, der samtidig drejer nøglen om. Hvad der skal ske med selskabet bag er uvist.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier