FødevareWatch

BRF ryster organisationen for at slippe ud af kødkrisen

Den brasilianske kødkoncern BRF har lanceret en større omstrukturering af koncernen. Det skal få selskabet ud af den brasilianske kødkrise.

Foto: POLFOTO

BRF og JBS er Brasiliens største kødselskaber, men har også hovedrollerne i den kødskandale, der blussede op for omkring to uger siden.

Efter en landsdækkende brasiliansk undersøgelse blev det d. 19 marts afsløret, at BRF og JBS i årevis har solgt råddent kød til resten af verden.

Det har siden fået 35 lande til at indføre en form for sanktion mod Brasilien. Nogle lande som Kina, har dog åbnet op for import igen.

Nu vil BRF, der er verdens største eksportør af kyllingekød, hive sig ud af skandalen med en omfattende omstrukturering.

Det skriver Foodbev.

Blandt de største ændringer fremhæver Foodbev, at den tidligere topchef i kødselskabet Itambë udskifter Rafael Ivanisk, som direktør for BRF i Brasilien.

BRF opretter desuden en ny division kaldet "response management division". Den skal være med til at udforme nye strukturer for BRF efter skandalen.

Der bliver endvidere rokeret rundt på flere af de ledende poster i koncernen, skriver Foodbev.

EU beder Brasilien om frivilligt at indstille kødeksport

Hækkerup forudser dansk eksport-boom efter kødskandale

Overblik: Råddent kød truer Brasiliens milliardeksport

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier