EU åbner atter for økologisk import fra Island og Norge

Det er meget snart muligt for islandske og norske fødevareproducenter at eksportere økologiske varer til EU efter otte års importtørke. Det kan begunstige de norske lakseproducenter.
Foto: Ole Kjær
Foto: Ole Kjær

Efter otte års stop, er det igen muligt for producenter i Norge og Island at eksportere økologiske varer til EU.

Det skriver Foodnavigator.

Importstoppet af økologiske fødevareprodukter fra de to lande skyldtes et mismatch mellem deres- og EU's regler for økologi.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

Island og Norge har ifølge Foodnavigator hidtil kørt efter EU’s oprindelige økologiregler fra 1991, men EU strammede reglerne tilbage i 2007, og siden har der været diskrepans.

Importåbningen træder i kraft d. 18 marts i år, og det betyder blandt andet, at de store norske lakseproducenter kan sende økologisk laks til f.eks. det danske marked.

Norges regering er frisk på at droppe økologimål

Rigets chokoladekonge holder årvågent øje med fødevaretrends

Det britiske øko-marked er på kanten af vækstboom

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også