FødevareWatch

Europæisk mejeriorganisation frygter Brexit-katastrofe

I den europæiske sammenslutning af mejeriorganisationer, Eucolait, er der stor frygt for, hvad brexit kan komme til at betyde for sektoren på begge sider af Den Engelske Kanal.

Foto: Matt Dunham/AP/Ritzau

Der spekuleres hårdt i, hvad konsekvenserne af briternes farvel til EU bliver.

Eucolait, sammenslutningen af europæiske mejeriorganisationer, vurderer ifølge Dairy Industry Newsletter, at Storbritanniens udtræden af EU vil medføre stor skade på mejerisektoren i både EU og Storbritannien.

Det skriver Mælkeritidende.dk.

Storbritannien eksporterer årligt mejeriprodukter for mere end én mia. euro til andre EU-lande, mens landets import fra 27 EU-lande samlet beløber sig til mere end 3 mia. euro.

Sammenslutningen mener, at fremtidens forhold mellem EU og Storbritannien bør være så lig det nuværende som muligt.

I dag er EU's såkaldte MFN-told på de vigtigste mejeriprodukter på 1000-2000 euro/ton, og det vil i begge retninger kunne få "katastrofale" effekter, når man tager omfanget af handelsstrømmen i betragtning, mener man i Eucolait.

Brexit barberer milliarder af Arlas omsætning

Dansk fødevareeksport i trecifret millionfald efter Brexit

Så hurtigt rullede Arla baglæns på sit største marked

Mere fra FødevareWatch

Finsk drikkevarekæmpes nordiske øleventyr skal begynde i Assens

INDBLIK: Med en købsaftale på Bryggeriet Vestfyen er den finske ølkæmpe Olvi på vej ind til Danmark. Det sker med en ambition om at gøre det traditionsrige, men underskudsramte, bryggeri til en "voksende spiller" – og samtidig få sat en fod i Skandinavien.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier