BBC sætter fokus på dansk kamp mod madspild

Dyre madvarer, et godt samarbejde mellem befolkning og politikere og et stort kendskab til madlavning. Det er nogle af de punkter, som gør Danmark til et foregangsland i kampen mod madspild, mener BBC-journalist.

Det myldrer frem med koncepter, der skal bekæmpe madspild, og den danske kamp for at nedbringe det overskydende mad er i høj grad nået til udlandet.

Det skriver Berlingske.

Ifølge stifteren af bevægelsen Stop Spild Af Mad, Selina Juul, har der siden november 2016 været 289 omtaler i udlandet om den danske kamp mod madspild. Det gælder lande som England, USA, Bolivia, Ecuador, Venezuela, Mexico, Taiwan, Chile og Grønland.

I England valgte BBC i uge 6 at besøge Danmark for at producere en film om, hvad det er, Danmark gør rigtigt i kampen mod madspild, og ifølge BBC-journalist Kathleen Hawkins er der flere årsager:

"Det er kendt ude i verden, at Danmark klarer sig godt i forhold til at bekæmpe madspild. Der er dels demografien Danmark er et lille land, og derfor er det nemmere at lægge en samlet strategi, dels er mad dyrt, hvilket giver et incitament til at spare, og så er der et godt samarbejde med politikerne. Nok så vigtigt er det, at alle danskere ved, hvordan man laver mad," siger hun til Berlingske.

Kathleen Hawkins fremhæver samtidig Selina Juul som en tydelig frontkæmper for bekæmpelsen af madspild.

Mindre madspild er kommet på mode, men hvorfor?

Supermarked mod madspild omsatte for 1,2 mio i første leveår

Madspilds-app får 3 millioner

Karate og dans udviklede sig til banebrydende koncept

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også