FødevareWatch

FW-Indeks: Aktierne er kommet stærkt fra land i 2017

Den kolde januar måned har været varm på børsmarkedet for den danske føde- og drikkevaresektor, der over en bred kam har set aktiekurserne stige pænt. Kun et selskab er i rødt efter årets første måned.

Foto: Firstfarms A/S.

Årets første måned har været lidt af en kursfest for aktionærene i de største danske selskaber inden for føde- og drikkevaresektoren.

Det viser FødevareWatch-indekset (FW-indekset), som er et tilbagevendende kurstjek efter afslutningen på en måned.

Helt i front ligger landbrugsselskabet Firstfarms, der på januars sidste dag gennemførte købet af Dan-Farm Holding, der ejer 80 pct. af det ungarske selskab Dan-Farm Hungary. Købet blev annonceret som betinget aftale den 2. november sidste år, men er nu endeligt.

Firstfarms-aktien er gået frem med 10,7 pct. i januar, og det er en anelse mere end Novozymes, der er løftet med 10,2 pct. i januar efter et svært 2016. Også Chr. Hansen er kommet godt fra land med en fremgang på 8,7 pct., og kigger man på det danske C20-indeks, er det kun medicinal-selskabet Genmab, der har haft en bedre aktiestart i 2017 end Novozymes og Chr. Hansen.

Analytiker: Køb Chr. Hansen

Tidligere på måneden hævede analytikerne hos Carnegie anbefalingen af aktien i ingrediensvirksomheden Chr. Hansen til "køb" fra tidligere "hold".Kursmålet er ved samme lejlighed blevet løftet til 470 kr. fra 425 kr.

Eneste aktie på FW-indekset, som er gået tilbage i januar, er bryggeriselskabet Royal Unibrew, hvis kurs ligger 4,2 pct. lavere end ved udgangen af 2016.

FW-indeks: Royal Unibrew dykkede i november

FW-indeks: Novozymes i stor nedtur - Brdr. Hartmann på fremmarch

Private aktionærer spiller birolle i danske C20-selskaber

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Trial banner

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier