FødevareWatch

Indiens hovedstad indfører forbud mod plastikengangsemballage

Det kan blive en udfordring for flere føde- og drikkevarerselskaber at få solgt sine produkter i Delhi, når engangsemballage som poser bliver forbudt.

Foto: Jens Dresling/Polfoto/Arkiv

I Indiens hovedstad, Delhi, er bestik, poser, kopper og andre former for engangsemballage af plastik forbudt af den indiske domstol: National Green Tribunal. I Indien hersker der en særlig bekymring for mængden af plastaffald, som landet producerer. Ifølge Times of India er landet ansvarlig for 60 pct. af det plast, som bliver dumpet i verdenshavene hvert år.

Det skriver The Independent.

Forbuddet trådte i kraft i starten af januar og påvirker hele Delhi. Det blev indført efter klager over ulovlige masseafbrænding af plast og andet affald på tre lokale lossepladser i Delhi, som har fået skylden for at forårsage luftforurening. Lossepladserne skulle have fungeret som affald-til-energi anlæg.

"Hvert af disse steder er en afbildning af det svineri, som kan blive skabt, og som ødelægger miljø og sundhed for mennesker i Delhi. Vi forbyder brugen af engangsplast i hele det nationale hovedstadsområde i Delhi. Delhi-regering skal lave foranstaltninger til oplagring og anvendelse af plastmaterialer," lyder det i en erklæring fra National Green Tribunal.

Unilever vil kæmpe imod mere plastik end fisk i verdenshavene

Nu kommer der lasermærker på frugten

Bisphenoler fundet i danske dåser - producenter afviser test

Mere fra FødevareWatch

Sommertid på FødevareWatch

I de kommende fem uger udkommer FødevareWatch med ét dagligt nyhedsbrev, hvor vi løbende vil bringe nyheder fra branchen.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier