Nestlé opfordrer industrien til at bruge mere fuldkorn

Danskerne spiser dobbelt så meget fuldkorn end for syv år siden, men der skal endnu flere korn i fødevarerne, mener man i Nestlé.
Foto: Lars Skaaning/Polfoto
Foto: Lars Skaaning/Polfoto

Vælger man i supermarkedet at gå i retning af det hvide brød, går man i den grad mod trenden i de senere år. Der skal være korn og gerne mange af dem i danskernes fødevarer, og det har producenterne helt selvfølgeligt også forstået at udnytte.

Hent FødevareWatch-appen til din iPhone HER og til Android HER.

Fuldkornspartnerskabet, der består af Hjerteforeningen, Diabetesforeningen, Kræftens Bekæmpelse, Fødevarestyrelsen og en række fødevarevirksomheder, har til formål at få danskerne til at spise mere fuldkorn. Og det går udmærket, fortæller Per Frank, sundhedschef i Nestlé Norden, der er en af de deltagende virksomheder.

"Fuldkornspartnerskabet har indtil nu været en fantastisk succes, som har været kraftigt medvirkende til, at danskerne på bare syv år næsten har fordoblet deres daglige fuldkornsindtag fra 36 gram til 63 gram om dagen," siger han i en meddelelse og tilføjer at der er plads til endnu flere korn i danskernes fødevarer:

"Men det kan blive endnu bedre, og vi fødevareproducenter, herunder Nestlé, kan gøre det endnu bedre fremover. Vi må hele tiden gøre en stor indsats for at øge fuldkornsindholdet i vores produkter."

Han peger på, at det er muligt med produktinnovation løbende at øge indholdet af fuldkorn, samtidig med, at man reducerer salt, sukker og fedt i sine produkter. Alene sidste år ændrede Nestlé ca. 8.000 produkter på den måde, hedder det i meddelelsen.

"Det er vigtigt, at alle fødevarevirksomheder gør et stort arbejde for at gøre produkterne endnu bedre, og mere fuldkorn er indiskutabelt en god vej at gå. Det er klart, at forbrugernes smag skal kunne følge med, når man laver ændringer i produkterne, men det er muligt, hvis man som producent gør det gradvist,"  udtaler Per Frank.

Nestlé-forskere knækker sukkerkoden i slik

Halvdelen af de unge skipper morgenmaden

Mange danskere får for lidt fuldkorn

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også