FødevareWatch

Medie: Arla mister britisk kunde

1. april må Arla sige farvel til en ordre hos den britiske supermarkedskæde Iceland Foods. Ordren er angiveligt i den mindre afdeling, skriver mejerianalytiker.

Foto: Arla/ PR

I den mindre afdeling må mejerikoncernen Arla ifølge den britiske mejeri-analytiker Ian Potter sige farvel til en supermarkedskunde i form af kæden Iceland Foods.

Det skriver Landbrugsavisen med henvisning til Ian Potters nyhedsbrev, hvor det også nævnes, at ordren samlet er på under 100 millioner liter mælk om året, og altså i den mindre afdeling, hvis man har øje for, at Arla i Storbritannien årligt arbejder med en mælkemængde på 3 milliarder kilo.

FødevareWatch har været i kontakt med Arla, der ikke kommenterer på kundeforhold, og man kan heller ikke bekræfte de tal, der står omtalt i Ian Potters nyhedsbrev.

Af nyhedbrevet fremgår det, at Iceland Foods-kæden fra 1. april skifter til mejeriet Medina, der sidste år fik tilsagn om at udvide produktionen med netop 100 millioner liter mælk på mejeriet Severnside.

Organisationen Farmers For Action kritiserer ifølge samme nyhedsbrev Medina-mejeriet for at underbetale sine leverandører.

Sure mælkepriser kan tvinge britisk kvægbrug i knæ

Opsamling: Arlas britiske problemer

Arla-konkurrent klar med svensk lancering i Storbritannien

Forsiden lige nu

Konkurrent slår Arla på omsætningsvækst

Hollandske Frieslandcampina har oplevet fremgang på fjerne markeder og skruede markant op for omsætningen i 2017. Bundlinjen går dog tilbage, og topchefen peger på flere årsager til udviklingen.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier