FødevareWatch

Sure mælkepriser kan tvinge britisk kvægbrug i knæ

En femtedel af Storbritanniens mange kvægbrug risikerer at dreje nøglen om som følge af stigende gæld og faldende mælkepriser. Det vurderer britisk landbrugsorganisation.

Foto: Finn Frandsen

Op mod en femtedel af Storbritanniens mere end 10.000 kvægbrug kan blive tvunget til at lukke i år, i takt med at faldende mælkepriser og stigende gæld forværrer krisen i landbruget.

Det advarer landbrugsorganisationen National Farmers Union (NFU), skriver The Telegraph.

NFU vurderer, at mange kvægbrug på tværs af Storbritannien er tabsgivende og ude af stand til at opnå yderligere finansiering fra bankerne.

"Vi forventer, at forfærdelig mange aktører vil have forladt industrien ved årets udgang, når den resterende opsparing er forsvundet. Sidste år var der tale om 4 pct., men i år kan der blive tale om 10-20 pct., der bukker under," siger Rob Harrison, der er formand for NFU, til The Telegraph.

The Agriculture and Horticulture Development Board (AHDB) estimerer, at hele 75 pct. af alle kvægbrug driver en tabsgivende forretning ved de nuværende mælkepriser.

I dag er der omkring 10.500 kvægbrug i England, Skotland og Wales. For ti år siden var tallet omkring 21.000. Ifølge Ian Potter, der er industrianalytiker hos Potter Associates, kan tallet være faldet til under 5000 om ti år.

Arla-direktør: Vi skal købe - i flere lande

Mælkebønderne smutter fra Arla

Arla lander stor aftale med Tesco-konkurrent

Forsiden lige nu

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier