FødevareWatch

Stort lønhop til eftertragtede mejeriingeniører

De danske mejeriingeniører er tilsyneladende i høj kurs blandt danske fødevarevirksomheder. Alene i 2016 steg de 9,7 pct. i løn, viser en ny lønstatistik, der også afslører, at kvinderne slet ikke kan følge mændenes løn.

Foto: Arla/ PR

En lønstatistik fra Dansk Mejeriingeniør Forening viser, at mejeriingeniørerne må være særdeles efterspurgte blandt de danske fødevarevirksomheder.

I hvert fald er deres løn i det seneste år steget med 9,7 pct., og siden 2013 har mejeriingeniørernes lønstigning hvert år ligget over 5 pct.

"Kandidaterne er uden tvivl eftertragtede og i høj kurs – ikke blot i mejeriindustrien men også i blandt ingrediens- og enzymvirksomheder. Samtidigt er de høje lønninger naturligvis også udtryk for, at rigtig mange mejeriingeniører sidder i ledende stillinger med et stort ansvar," siger Martin Holst Petersen, formand for Dansk Mejeriingeniør Forening, i en meddelelse fra foreningen.

Opdelt på køn er der dog meget stor forskel blandt mejeriingeniørerne, og de mandlige kandidater får igennemsnit 82.621 kr. om måneden, mens de kvindelige kolleger i gennemsnit kun får 56.608 kr. om måneden.

"Man skal dog huske, at kvinderne først for alvor er kommet ind i faget i de seneste 10 år og derfor anciennitetsmæssigt ikke har samme tyngde som mændene. Det forklarer dog ikke hele forskellen, da mænd også ligger højere, når vi ligestiller anciennitet," lyder forklaringen fra Martin Holst Petersen.

Stigningsprocenten på 9,7 pct. fremkommer ved at sammenholde lønnen i 2015 og 2016 for de medlemmer, som har bidraget til lønstatistikken i begge år. Samlet har 64 pct. af de 317 erhvervsaktive medlemmer af Dansk Mejeriingeniør Forening indsendt lønoplysninger i 2016. Stort set alle er privatansatte.

Arla, DC og Carlsbergs rådgiver vil vokse internationalt

McDonald's i toppen af voldsom lønstatistik

Harboe fyrer op under ingrediens-forretningen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier