Fødevarer fylder i juleforbruget

Den danske fødevaresektor har kronede dage i julen, når både eksporten og det hjemlige forbrug går et gear op.
Foto: Ole Kjær
Foto: Ole Kjær

Dansk Industri har set nærmere på forbruget og eksporten af varer i julen, og ikke overraskende ligger fødevarer i toppen.

"Æbler, kirsebær og konserves, der med en stigning på omkring 1000 pct. i julemåneden topper listen. Samtidig køber udlandet ænder og gæs for i alt godt 6 mio. kr., hvilket bringer de to varer op på en henholdsvis ottende og niende plads på listen over de mest eksporterede julevarer," skriver Dansk Industri i en pressemeddelelse.

Ifølge analysen eksporterer den danske fødevaresektor fx for 1 mio. kr. tamme gæs, 5 mio. kr. tamme ænder og af fondant, marcipan og nougat sender vi  afsted for 83 mio. kr.

Samtidig stiger det hjemlige forbrug gevaldigt på fx ænder og gæs, der øges med 210 pct., skriver Dansk Industri. For dybfrosne ænder og gæs er stigningen på 521 pct.

Forbruget af grønkål stiger med 806 pct. i forhold til resten af året, mens forbruget af kirsebær og kirsebærsauce stiger med 977 pct.

Du kan danne dig et overblik over forbruget her.

Juletravlhed kræver 50 ekstra ansatte hos Coop.dk

Norsk spirituskoncern gør mormors favoritsnaps hip igen

Supermarked går åbningsamok i december

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også