En regnskabsgennemgang viser, at indtjeningen i gennemsnit er 73 pct. højere blandt de små madsteder sammenlignet med restauranter og caféer af samme størrelse.
Det viser en ny undersøgelse lavet af revisionshuset Deloitte.
"I disse år er det helt klart den hurtige mad, der genererer den største indtjening pr. ansat. Det gælder alt fra pizzeriaer og grillbarer til isbarer til den såkaldte street food. De mindre madsteder har typisk en høj omsætning, uden at de nødvendigvis behøver foretage store investeringer. Det er godt for bundlinjen," siger partner i Deloitte Claus Jorch Andersen i en pressemeddelelse.
Han mener, at der er sket et skift i hele branchen hen mod en større professionalisering. Det betyder også, at de små er blevet bedre til at tjene penge:
"Historisk set har mange små madsteder været drevet af kokke og iværksættere, der har haft en passion for maden, men ikke nødvendigvis har vidst så meget om at drive forretning. Her ser vi et tydeligt skift mod øget professionalisering. Man tjener ganske enkelt flere penge, hvis man styr på ting som spildprocenter, lønudgifter, moms og likviditet."
Tallene er baseret på årsregnskaber fra knap 1.400 restaurationsvirksomheder og 250 mindre madsteder, pizzarier og blev afsluttet 31. juli.
Toprestaurant har igen råd til en flaske vin
Fremadstormende pizzakæde bager på nye medejere
Take away-koncept får endnu en Michelin-restaurant på menuen