FødevareWatch

Økologisk pålægsfrontløber går veganervejen

Den store økologiske pålægsproducent Hanegal øger produktionen af vegetariske og veganske produkter. Direktøren og ejeren spår, at kategorierne vil opleve samme udvikling som økologi. Udvidelsen har ikke kun afsæt i økonomiske ræsonnementer.

Foto: Thomas Larsen.

I de sidste par år har Hanegal investeret i at udvikle en række vegetariske og veganske produkter til detailhandlen. Stifter og direktør i den jyske kød- og pålægsvirksomhed, Ulrich Kern-Hansen, forudser kategorierne en strålende fremtid og spår samme den udvikling, som fødevaresektoren har set for økologi.

"Vi mener grundlæggende, det er den rigtige vej at gå. Hele debatten om klimaproblemerne har altid meget fokus på forbrug af kød, der er en af de største syndere i forhold til CO2-udledning. Hvis vi kan bidrage til, at forbrugerne får flyttet noget forbrug fra produkter med et stort indhold af kød til produkter med mindre eller helt uden kød – så er det selvfølgelig en rigtig god ting," siger han til FødeveareWatch.

Læs hele artiklen

Få 14 dages fri adgang.

Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier