FødevareWatch

Luksusslagter varsler ny eksport og åbner for investorer

Fynske Grambogård, der leverer gourmetkød til flere Michelin-restauranter, ser store muligheder i markedet og vil derfor sælge dele af selskabet for at mønstre mere vækst.

Flere Michelin-restauranter tager kød fra Grambogård. | Foto: Columbus Leth

Med et sigtekornskarpt fokus på økologi og dyrevelfærd har Alex Lysemose været med til at løfte gourmetslagteren Grambogård fra Fyn til en af landets foretrukne kødleverandører for finere restauranter som Noma.

Nu vil han sælge ud af virksomheden for at løfte selskabet til nye højder.

Det skriver Børsen.

"Markedet for gourmetkød udvikler sig ekstremt hurtigt i øjeblikket, og vi har altid været kendt for at være i spidsen i forhold til udviklingen. Men hvis vi skal blive ved med at udbygge den position, bliver vi nødt til at investere kraftigt i markedet," siger hovedejer og adm. direktør i Grambogård, Alex Lysemose, til Børsen.

Han købte slagteriet i 2011, men ejer i dag 70 pct. efter at have solgt aktier til Cahlgreen Holding Aps og Lyngen Aps.

I denne ombæring nævner han selv Danish Crown som en mulig ejer, skriver Børsen.

Danish Crown overtog i begyndelsen af november Slagter Munch via datterselskabet Tulip.

Pengene fra et eventuelt udsalg skal blandt andet bruges til at løfte eksporten fra Norden til flere egne af verden.

Derfor har Danish Crown købt kendt Skagen-slagter

Danish Crown sætter sig på landskendt Skagen-slagter

Fødevarestyrelsen hiver tæppet væk under ulovlig slagter

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier