FødevareWatch

Samsø vil opildne øboere med nyt slagtehus

Lokale ildsjæle på Kattegat-øen har skabt et slagtehus, der skal få flere personer til at kaste sig over husdyr.

Foto: POLFOTO

Da Danish Crown omkring årtusindeskiftet besluttede at lukke sit slagteri på Samsø, forsøgte lokale svineproducenter forgæves at redde slagteriet ved at skabe en kvalitetsgris kaldet Samsø-grisen.

Nu har en kreds af personer, der ønsker at skabe en økoklynge på Samsø, så formået at skabe et slagtehus på øen øst sydøst for Aarhus.

Det skriver Landbrugsavisen.

Det nye slagtehus har med finansiering fra RealDania-fonden, EU-støtte via Lokale Aktionsgruppe (LAG) samt Samsøfonden lejet sig ind i et gammelt mejeri på øen. Desuden har 25 andelshavere hver skudt 5000 kr. ind som startkapital, og dermed har slagtehuset fundet de 900.000 kr., som var påkrævet.

"Vi vil med projektet opildne nogle flere til at have dyr, for nu kan de få dem slagtet," siger Bent Degn, formand for SamsØkologisk, til Landbrugsavisen.

Det nye slagtehus har fået et CVR-nummer denne uge, og i næste uge forventer de at slagte de første dyr. En slagter er ansat på deltid.

Samsø vil tiltrække unge og iværksættere med fælles landbrug

Penge til at gøre Samsøs landbrug økologisk strømmer ind

Italienske is-magere fandt lykken på Samsø

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier