Københavnerne svigter kartoflen

Det bliver spist færre kartofler i København, viser nye regionale tal fra Coop, som DR P4 København har fået indsigt i.
Foto: Jakob Stigsen Andersen
Foto: Jakob Stigsen Andersen
AF RITZAU

Mens der i 2009 var kartoffel på hver tredje danske aftensmadstallerken, gælder det i 2016 kun godt hver fjerde tallerken.

Og kartoffelsvigtet er særligt stort i hovedstaden. Her spiser man 19 procent mindre kartoffel end landsgennemsnittet.

"I København er udbuddet og variationen af mad langt større, end hvis man kommer rundt i yderkanterne af Danmark," siger Lars Aarup, der er analysechef i Coop til DR P4 København.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis – hver dag!

En generel modstand mod kulhydrater spiller også ind på storbyfolkets fravalg af kartoflen, ligesom maden, vi spiser, er blevet en del af vores image.

Det siger Jon Fuglsang, forsker i fødevareforbrug og lektor ved Professionshøjskolen Metropol til DR P4 København:

"I det øgede madfokus, vi har set, vil forbrugerne gerne spise mere moderne. Og der passer kartoflen ikke rigtig ind."

Ifølge Marie Steenberger, der er ernæringsekspert, kan vi dog fint overleve uden kartoflen som en del af vores kost.

"Så erstatter folk det bare med ekstra kød eller nogle flere grøntsager. Der kan også være nyere ting såsom quinoa," siger hun til DR P4 København.

(Denne artikel er leveret af distribueret af Ritzaus topcitattjeneste på vegne af DR København.)

Kartoffelavlerne jubler over godt høstvejr: Vi får mindre bøvl

Godt kartoffelår giver millionoverskud i Danespo

Rød blok kalder regeringen i hastesamråd om landbrugspakke

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også