FødevareWatch

Flertal i Etisk Råd siger ja til GMO

Et lille flertal blandt de 17 medlemmer af Etisk Råd har bestemt, at rådet i fremtiden ikke vil være mod anvendelsen af genmodificerede råvarer i fødevareproduktionen.

Foto: ritzau/Jan Grarup/arkiv

Det er langt fra et enigt Etisk Råd, der har besluttet, at rådet fremover vil være for anvendelsen af genmodificerede råvarer til brug i fødevareproduktionen, skriver Altinget.dk.

10 ud af de 17 medlemmer mener ifølge hjemmesiden ikke, at genmodificering rent etisk adskiller sig fra traditionel avl.

"Medlemmerne opfordrer til, at der udvikles GMO’er, som kan anvendes til fx at sikre ernæringen af fattige mennesker, at kunne vokse i klimaudfordrede egne, brødføde verdens stigende befolkning, sikre tilstrækkelig vitaminindtag for fattige mennesker, redde udrydningstruede arter osv," udtaler flertallet i Etisk Råd ifølge Altinget i en redegørelse, der bliver offentliggjort onsdag.

Flertallet i Etisk Råd er blevet overbevist om at sige god for GMO-anvendelsen, efter at forskning har vist, at GMO ikke i sig selv er skadelig. Ifølge Altinget lægger flertallet i Rådet vægt på de muligheder, som teknologien måske kan lede til.

"Jordens befolkning vokser, og forurening er et kæmpe problem. Hvis GMO kan bidrage til at løse nogle af de problemer med fødevareforsyning og miljø, så er det en rigtigt god ting," siger Signild Vallgårda, der er fra flertallet i rådet.

Konventionelle landmænd starter udfasning af foder med genmodificerede afgrøder

Nye supertræer skal redde verdens kaffetørst i fremtiden

GMO-afstemning får politisk fejde til at blusse op i USA

Lidl satser på GMO-fri mælk i Tyskland

Danske fødevarer er et kæmpe hit i USA

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier