
Danske fødevarer har oplevet en eksplosiv vækst i eksporten til USA på godt 30 pct. de seneste fem år, viser en ny opgørelse fra DI.
Det skriver Børsen.
Den amerikanske interesse for danske fødevarer falder sammen med, at en ny generation af amerikanske forbrugere i stigende grad efterspørger sunde, sikre og gmo-frie fødevarer og dermed også ingredienser. En undersøgelse fra ABCnews viser, at 93 pct. af den amerikanske befolkningen, mener det er en god idé, at USA's fødevaremyndigheder, FDA, arbejder på en mærkning af GMO i USA.
Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!
Samtidig viser en undersøgelse fra juni i år, at 52 pct. af forbrugerne i USA mener, at gmo-fødevarer er usikre at spise.
"Udviklingen i holdningen til fødevarer og gmo'er i USA kan meget vel afmontere noget af den modstand, vi oplever på området i forbindelse med forhandlingerne og frihandelsaftalen TTIP," siger seniorkonsulent i DI med ansvar for fødevareområdet, Ole Linnet Juul, til Børsen.