FødevareWatch

Danske fødevarer er et kæmpe hit i USA

Sammen med ministre og kongehuset er knap 60 danske virksomheder i denne uge på eksportfremstød i USA. Det skal fremme relationen til virksomheder på den anden side af Atlanten.

Danske Kelsen Group, som sælger småkager på det amerikanske marked for et trecifret millionbeløb om året, arbejder lige nu på at få lov at mærke og markedsføre småkagerne som gmo-fri i USA. | Foto: Claus Bonnerup

Danske fødevarer har oplevet en eksplosiv vækst i eksporten til USA på godt 30 pct. de seneste fem år, viser en ny opgørelse fra DI.

Det skriver Børsen.

Den amerikanske interesse for danske fødevarer falder sammen med, at en ny generation af amerikanske forbrugere i stigende grad efterspørger sunde, sikre og gmo-frie fødevarer og dermed også ingredienser. En undersøgelse fra ABCnews viser, at 93 pct. af den amerikanske befolkningen, mener det er en god idé, at USA's fødevaremyndigheder, FDA, arbejder på en mærkning af GMO i USA.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder – HER!

Samtidig viser en undersøgelse fra juni i år, at 52 pct. af forbrugerne i USA mener, at gmo-fødevarer er usikre at spise.

"Udviklingen i holdningen til fødevarer og gmo'er i USA kan meget vel afmontere noget af den modstand, vi oplever på området i forbindelse med forhandlingerne og frihandelsaftalen TTIP," siger seniorkonsulent i DI med ansvar for fødevareområdet, Ole Linnet Juul, til Børsen.

USA's næste præsident truer dansk eksportguldæg

EU har mistet tro på handelsaftale med USA under Obama

Mere fra FødevareWatch

Daloon klar til langt sejt træk på indtjeningen

Der er for første gang i flere år overskud i forårsrulleselskabet. Nu skal der fokus på at skabe mere værdi og erobre marked indenfor blandt andet foodservice, lyder meldingen fra Daloon-direktør.

Palsgaard får lov til at fyre med LPG

En række virksomheder har ansøgt Miljøstyrelsen om lov til at bruge andre energiformer i deres produktion. Styrelsen har nikket til ingrediensvirksomhedens Palsgaards ansøgning.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier