FødevareWatch

Dansker erkender sin rolle i britisk hestekødssag

Ifølge en britisk avis kan to forretningsfolk se frem til fængselsstraffe efter at have erkendt, at de solgte hestekød som oksekød i slutningen af 2012. Den ene af de to er en 57-årig dansker.

Ulrik Nielsen, en 57-årig dansker, og Alex Beech, en 44-årig brite, står begge til at skulle afsone en fængselsdom efter, at de har erkendt at stå bag salg af hestekød som værende oksekød.

Det skriver avisen Evening Standard.

De to har indrømmet at have solgt oksekød iblandet hestekød og solgt det som ren oksekød tilbage i oktober 2012. Det var kort tid før den britiske hestekødsskandale "Horsegate" for alvor brød ud i lys lue, og blandt andet fik konsekvenser i Tesco, Aldi og Lidl, som måtte trække varer tilbage.

Siden har myndighederne efterforsket sagen, og i august blev Ulrik Nielsen, Alex Beech og den 54-årige Andonicos Sideras tiltalt for bedrageri. Sidstnævnte har erklæret sig uskyldig, og de to andre er på fri fod mod kaution frem mod domsafsigelsen, som ifølge avisen først er næste år.

Ifølge anklagemyndigheden havde de tre tiltalte i perioden mellem 1. januar og 31. oktober 2012 i forening og sammen med andre begået bedrageri mod købere af varer, der angiveligt indeholdt oksekød, men som i virkeligheden indeholdt hestekød.

"Efter omhyggeligt at have gennemgået bevismateriale fra Storbritannien og udlandet har anklagemyndigheden vurderet, at der foreligger tilstrækkelige beviser til, at en dom er realistisk," skrev anklagemyndigheden i august på sin hjemmeside.

Ulrik Nielsen var frem til september 2014 ansat i en ledende stilling hos kødgrossisten Flexi Foods, skrev blandt andet dr.dk i august.

Den danskejede kødgrossist har tidligere været mistænkt i sagen, da den irske fødevarevirksomhed McAdam Foods tilbage i februar 2013 påstod, at Flexi Foods Ltd., der ligger i Hull i England, havde importeret adskillige ton hestekød og solgt det videre som oksefars. Ifølge McAdam Foods skulle kødet stamme fra Polen, hvor Flexi Foods havde en afdeling.

EU skærper reglerne for import af hestekød

Dansk direktør tiltales i britisk hestekødskandale

Roskilde Festival serverer hestekød – helt med vilje

 

Forsiden lige nu

Passioneret snackiværksætter giver slip på fødevarebranchen

"Jeg har bare set for mange både i restaurationsbranchen og fødevarebranchen, der brænder deres lys i begge ender – det er livet for kort til." Sådan lyder det fra iværksætter og stifter af Raw Snacks, Casper Vester, der har har sagt farvel til virksomheden og karrieren hidtil i fødevarebranchen. Nu vil han puste ud og lade fremtiden komme til ham.

Frokost.dk's udlandseventyr giver minus

Først skød konceptet skævt, men siden har direktøren for kantineleverandøren Frokost.dk fundet opskriften til indtoget på deres første marked i udlandet. Og nu mangler han så bare at overbevise de hollandske kunder om mulighederne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier