70 mio. kr.
Det er, hvad Danish Crown investerer i ny afdeling til saltning og røgning af bacon på slagteriet i sønderjyske Blans.
Hidtil har det kun været muligt at salte baconen på slagteriet, men med tanke på produktionsomkostningerne er det smartere, at der også kan røges i Blans, udtaler Søren F. Eriksen, adm. direktør i Danish Crown Pork B2B, i en meddelelse.
"Bacon er et strategisk udviklingsområde for os, og procesmæssigt giver det mest mening, hvis vi i fremtiden både røger og salter i Blans, hvor råvarerne er i forvejen. Det er en specialproduktion med relativt store sæsonudsving, så det har været afgørende, at vi har kapaciteten til at følge med efterspørgslen," siger han om investeringen, som formodes at skabe 8-10 nye arbejdspladser i Blans.
Af meddelelsen fremgår det, at Danish Crown i Blans på nuværende tidspunkt sender ca. 700 tons bacon om ugen til England.
Fabriksdirektør i Blans Ole Carlsen er glad for den nye investering.
"Vi er stolte over, at der investeres så stort i vores slagteri. Vi har jo råvarerne i forvejen, så jeg synes, det er en oplagt investering, som giver god mening. Vi glæder os rigtig meget til at komme i gang med de nye aktiviteter," siger Ole Carlsen.
Lige nu arbejdes der på at få en miljøgodkendelse og byggetilladelse til den nye afdeling, som forventes at stå færdig i slutningen af 2017, skriver slagterikoncernen om den investering, der er den største svinekødsinvestering i ni år.
Ny alliance vil lave 300.000 medicinfrie 'vikingegrise'
Slagteri fastansætter flygtninge efter oplæring
Brexit rammer den danske fødevareindustri
Flere danske malkekøer kommer under kniven