FødevareWatch

Knuthenlund Gods forventer overskud fra 2017

Knuthenlund Gods har vundet internationale priser for sine økologiske oste, men økonomien har været knap så guldrandet. Næste år forventer ejeren overskud.

Knuthenlund har vundet World Cheese Awards for stedets økologiske håndværksost af fåremælk. Foto: Majken Søndergaard Nielsen

Siden 2000 har Susanne Hovmand-Simonsen drevet Knuthenlund Gods. I løbet af den periode har hun omlagt produktionen til økologi og åbnet et mejeri, der står bag prisbelønnede oste.

De seneste syv år har dog budt på røde tal på bundlinjen, men næste år forventer ejeren et overskud, skriver Berlingske Business.

”Vi har kørt med underskud siden 2009. Men nu går alt godt. Vi har fået de første store ordrer fra Irma, og der er ordrer på vej fra USA. Fra næste år regner jeg med, at det vender, så vi får overskud. I løbet af fem år er det målet, at Knuthenlund når en omsætning på 35 til 40 millioner kroner og et overskud efter skat på fem til otte millioner kroner årligt,” siger Susanne Hovmand-Simonsen til Berlingske Business.

Knuthenlund Gods består af 960 hektar. I løbet af hendes tid som ejer har Susanne Hovmand-Simonsen bl.a. investeret 30 mio. kr. i godsets mejeri. Derudover har hun åbnet et mølleri og seneste kastet sig over produktionen af kød og charcuteriprodukter.

Irma er Knuthenlunds største kunde. Godset sælger desuden til bl.a. Michelin-restauranter i Danmark, Belgien og Holland.

Danske håndværksoste åbner døren til lugtesultne newyorkere

Ny alliance vil lave 300.000 medicinfrie 'vikingegrise'

Gamle grøntsager spirer igen

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier