Gamle grøntsager spirer igen

Efterspørgslen efter gamle typer af grøntsager, som ellers ikke er til at finde i supermarkederne, er stigende. På Aarhus Universitet opbevarer man de tidligere dyrkede grøntsager og mærker også en begyndende kommerciel interesse for sorterne, der kan have andre egenskaber end deres nyere forædlede fætre.
Foto: Peter Hove Olesen/arkiv
Foto: Peter Hove Olesen/arkiv

Det er ved at gå op for flere danskere, at en rabarber, en jordskok eller et skalotteløg ikke behøver at se ud eller smage, som vi kender det i dag. Der findes nemlig adskillige gamle sorter af grøntsager, som med tiden er faldet ud af den gængse produktion. Det skriver DCA - Nationalt Center for Fødevarer og Jordbrug i sin årsberetning.

Allerede abonnent?Log ind her

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr. Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

Med din prøveperiode får du:

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
  • Skal indeholde mindst 8 tegn samt tre af disse: Store bogstaver, små bogstaver, tal, symboler
    Skal indeholde mindst 2 tegn
    Skal indeholde mindst 2 tegn

    Få fuld adgang til dig og dine kollegaer

    Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

    Del artikel

    Tilmeld dig vores nyhedsbrev

    Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

    Nyhedsbrevsvilkår

    Forsiden lige nu

    Læs også

    Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

    Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

    For abonnenter