Der bliver hvert år smidt 260.000 tons madaffald ud, bare i husholdninger og 227.000 tons i supermarkeder, kantiner og storkøkkener.
Daka Refood, der er en del af virksomheden Daka Danmark, omdanner madaffald til energi, og i øjeblikket omdanner Daka Refood fritureolie nok til at holde 2400 dieselbiler kørende i 365 dage. Men der er rigtig meget affald, der aldrig bliver genanvendt, fordi affaldssorteringen ikke lykkedes med at sikre "rent" affald.
Det skriver Food Culture.
"Vi kan lave grønnere energi, reducere Co2-udslippet og gøre brug af nogle vigtige næringsstoffer, der før bare blev brændt af på et forbrændingsanlæg. Det er meget vigtigt i forhold til at skabe et mere bæredygtigt samfund med en cirkulær økonomi," siger Birger Parsberg Olesen, der er Business Unit Manger i Daka Refood, til Food Culture.
Ifølge tidligere Miljøminister Ida Auken, (RV), er det vigtigt at få skabt en lovgivning, der sørger for, at affaldet bliver sorteret på en mere effektiv måde. Hun efterlyser derfor nye tiltag for at løfte den opgave, det er at få udnyttet de værdifulde ressourcer, der ligger gemt i affaldscontainerne.
Daka Refood ser stort potentiale i mere madspild
Frankrig forbyder supermarkeder at smide fødevarer ud
NGO: Fransk forbud mod madspild ikke vidt nok