FødevareWatch

Gram Slot: Fødevarer med fortælling puster liv i vandkanten

Det danske landbrug kæmper en hård kamp i disse år. Nu melder den økologisk landmand sig på banen og anbefaler - ikke overraskende - et større fokus på økologi og lokale fødevarer.

Foto: Niels Hougaard/Polfoto

Gram Slot, der producerer økologiske fødevarer og er delvist ejet af Rema 1000, tror på, at det kriseramt dansk landbrug kan vende bøtten ved at satse på afsætning af unikke og lokalt producerede fødevarer til lokale markeder.

Det skriver Information.

"Ja, det gør jeg helt sikkert. Men det er vigtigt at fokusere på, at hver virksomhed finder og udnytter egne fordele. Alle kan og skal ikke gå samme vej," siger siger Svend Brodersen, landmand og direktør for Gram Slot. Han ser også lokale specialiteter og forædlede fødevarer som en eksportmulighed. Så længe, der er en historie om værdier og holdninger at fortælle:

"Vi leverer jord til bord fødevarer med en fortælling, og den slags fødevarer har et kæmpe potentiale for at skabe vækst og nye arbejdspladser – især i udkanten eller vandkanten, hvor turisterne kommer," siger han til Information.

Landbrug & Fødevarer har for Information opgjort eksporten fra selve landbrugskomplekset i 2015 til 110 mia. kr. For den samlede fødevareklynge angiver man 157 mia. kr.

Lokale varer skal erstatte masseproducenters plads på hylderne

Svært for kommuner at handle lokale fødevarer

Forbrugerne vender blikket med lokale spiritusproducenter

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier