Fødevarestyrelsen har inden for det seneste år godkendt 16 nye lokale pakkerier, så der nu er i alt 50, fortæller DR P4 Midt & Vest.
Et af stederne er gården 'Vibens Fryd' i Snedsted i Thy, hvor landmand Carsten Sørensen har 500 høns og eget pakkeri i en fem kvadratmeter stor kølecontainer.
"Det er lidt sjovt at levere æg til lokale købmænd, hoteller og specialbutikker," siger Carsten Sørensen til DR P4 Midt & Vest.
Producenter med mindre hønsehold oplever, at de store pakkerier kun vil aftage æg fra hønsehold med mindst 12.000 høns. Derfor etablerer flere landmænd egne pakkerier.
"De store skyder sig selv i foden ved ikke at lade os komme ind med små hold. For nu bliver vi konkurrenter med lokalt salg," siger Carsten Sørensen.
(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR Midt og Vest)
Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet
Hummel-ejer: Æg er da sexet
Ny pakke åbner op for mere salg direkte fra stalddøren