Ægget skal være lokalt: Små, lokale ægpakkerier vinder frem

Flere landmænd etablerer egne pakkerier. Det skyldes eftersigende, at de store pakkerier kun vil aftage æg fra store hønsehold.
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix
AF RITZAU/DR Midt og Vest

Fødevarestyrelsen har inden for det seneste år godkendt 16 nye lokale pakkerier, så der nu er i alt 50, fortæller DR P4 Midt & Vest.

Et af stederne er gården 'Vibens Fryd' i Snedsted i Thy, hvor landmand Carsten Sørensen har 500 høns og eget pakkeri i en fem kvadratmeter stor kølecontainer.

"Det er lidt sjovt at levere æg til lokale købmænd, hoteller og specialbutikker," siger Carsten Sørensen til DR P4 Midt & Vest.

Producenter med mindre hønsehold oplever, at de store pakkerier kun vil aftage æg fra hønsehold med mindst 12.000 høns. Derfor etablerer flere landmænd egne pakkerier.

"De store skyder sig selv i foden ved ikke at lade os komme ind med små hold. For nu bliver vi konkurrenter med lokalt salg," siger Carsten Sørensen.

(Denne artikel er videreformidlet af Ritzau Bureau på vegne af DR Midt og Vest)

Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet

Hummel-ejer: Æg er da sexet

Ny pakke åbner op for mere salg direkte fra stalddøren

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også