Vi er vilde med økologiske gulerødder.
I 2015 var cirka hver tredje pose, som blev langet over supermarkedsdisken, økologisk. Det viser tal fra Danmarks Statistik.
Til sammenligning er det kun cirka 14% af alle solgte grøntsager, der er økologiske.
Årsagen er, at det faktisk ikke er så meget dyrere at købe økologiske gulerødder i stedet for konventionelle," siger Ejvind Pedersen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.
"Prisforskellen mellem økologiske og konventionelle gulerødder er nærmest ikke eksisterende. Økologiske gulerødder er faktisk faldet i pris i detailhandlen," siger han til DR P4 Midt & Vest.
Landbrug og Fødevarer har forsøgt at afdække årsagen til, at vi vælger de økologiske fødevarer. I en undersøgelse svarede over halvdelen af de adspurgte, at de gerne vil undgå sprøjterester i frugt og grønt.
"Jeg forventer, at der kommer flere og flere økologiske gulerødder i supermarkederne. I Irma har man allerede udfaset de konventionelle gulerødder for et år siden. Måske ser vi det i andre detailkæder, når vi kigger lidt længere frem," siger han til DR P4 Midt & Vest.
Den største stigning i salg af økologiske gulerødder er til offentlige institutioner og restauranter, hvor salget er steget fra 11 millioner kroner i 2013 til 28 millioner kroner i 2015.
(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST).
Gulerodsproducent ser rodfrugter ryge samme vej som buræg
Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet
Massivt boom i øko-salg til storkøkkener