Økologiske gulerødder er billige og populære

Tal fra Danmarks Statistik viser, at cirka hver tredje pose med gulerødder, som blev langet over supermarkedsdisken, er økologisk.
Foto: POLFOTO
Foto: POLFOTO
DR MIDT OG VEST

Vi er vilde med økologiske gulerødder.

I 2015 var cirka hver tredje pose, som blev langet over supermarkedsdisken, økologisk. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Til sammenligning er det kun cirka 14% af alle solgte grøntsager, der er økologiske.

Årsagen er, at det faktisk ikke er så meget dyrere at købe økologiske gulerødder i stedet for konventionelle," siger Ejvind Pedersen, chefkonsulent hos Landbrug & Fødevarer.

"Prisforskellen mellem økologiske og konventionelle gulerødder er nærmest ikke eksisterende. Økologiske gulerødder er faktisk faldet i pris i detailhandlen," siger han til DR P4 Midt & Vest.

Landbrug og Fødevarer har forsøgt at afdække årsagen til, at vi vælger de økologiske fødevarer. I en undersøgelse svarede over halvdelen af de adspurgte, at de gerne vil undgå sprøjterester i frugt og grønt.

"Jeg forventer, at der kommer flere og flere økologiske gulerødder i supermarkederne. I Irma har man allerede udfaset de konventionelle gulerødder for et år siden. Måske ser vi det i andre detailkæder, når vi kigger lidt længere frem," siger han til DR P4 Midt & Vest.

Den største stigning i salg af økologiske gulerødder er til offentlige institutioner og restauranter, hvor salget er steget fra 11 millioner kroner i 2013 til 28 millioner kroner i 2015.

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR MIDT OG VEST).

Gulerodsproducent ser rodfrugter ryge samme vej som buræg

Da buræggene forsvandt - kom med bag forløbet

Massivt boom i øko-salg til storkøkkener

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også