FødevareWatch

Fødevareministeren kaster glans over insektfarm

Esben Lunde Larsen besøger Danmarks førende insektfarm. Han ser et stort erhvervspotentiale til foder og fødevarer, fortæller han.

Heimdal Entofarm producerer bla. melorme. | Foto: Heimdal Entofarm Aps.

Med verdens voksende befolkning og dertil appetit, bliver behovet for alternative og supplerende proteinkilder til den energitunge kødproduktion i dag kun større.

Det får miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at slå en smut forbi Danmarks førende insektfarm Heimdal Entofarm Aps, der ligger i Tarm.

Bedriften er etableret tidligere i år med det formål at producere foder og fødevarer. Det begejstrer ministeren, der ser et stort potentiale i de krybende kravl.

"I andre dele af verden bruges insekter både som foder til dyr og fødevarer til mennesker. Det er der ikke tradition for i Europa, men der er mangel på protein i foder, og insekter kan blive en af de løsninger, vi skal kigge på. Insekter formerer sig hurtigt og stiller beskedne krav til foder, og der er et stort uudnyttet erhvervspotentiale i at producere insekter. Derfor følger jeg udviklingen med stor interesse," siger han i en pressemeddelelse.

Insektfarme udbredt i Øst

I Thailand er insektfarme udbredte, mens produktion af insekter først nu er ved at vinde frem i Europa. Der opdrættes i dag insekter til fødevarer i blandt andet Nederlandene.

"Fra dansk side er vi meget interesserede i de muligheder og gevinster, der ligger i at producere insekter til foder og fødevarer. Insektfarme kunne sagtens være et interessant bidrag til fremtidens danske landbrug," siger Esben Lunde Larsen.

Produktionen af insekter er ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO kendetegnet ved en kort produktionstid samt et minimalt aftryk på miljøet. Sammenlignet med kvæg- og svineavl er udledningen af CO2, ammoniak og metan meget begrænset.

Landbrugspakken kan udløse milliontab til mælkeproducenterne

Store newzealændere hæver også mælkeprisen

Arla stryger gevinst på 900 mio. kr. på salget af Rynkeby

Mere fra FødevareWatch

Bryggeriforeningen: Nu koster krisen medarbejdere

VALG 2022: De danske bryggerier befinder sig i en krise, der overgår, hvad erhvervet måtte gennemgå under pandemien. Alligevel er der mindre politisk opmærksomhed på denne krise, men det er en fejl, fortæller Bryggeriforeningens direktør Nick Hækkerup, hvis medlemmer begynder at afskedige medarbejdere.

De globale fødevarepriser fortsætter nedad

Verden over får de høje priser millioner af forbrugere til at spænde livremmen ind, vælge billigere fødevarer og undgå madspild. Effekten kan ses på råvarebørserne, hvor priserne fortsætter nedad efter en sommer, hvor høsten har været god, og Ukraine er tilbage på verdensmarkedet.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier