Fødevareministeren kaster glans over insektfarm

Esben Lunde Larsen besøger Danmarks førende insektfarm. Han ser et stort erhvervspotentiale til foder og fødevarer, fortæller han.
Heimdal Entofarm producerer bla. melorme. | Foto: Heimdal Entofarm Aps.
Heimdal Entofarm producerer bla. melorme. | Foto: Heimdal Entofarm Aps.

Med verdens voksende befolkning og dertil appetit, bliver behovet for alternative og supplerende proteinkilder til den energitunge kødproduktion i dag kun større.

Det får miljø- og fødevareminister Esben Lunde Larsen til at slå en smut forbi Danmarks førende insektfarm Heimdal Entofarm Aps, der ligger i Tarm.

Bedriften er etableret tidligere i år med det formål at producere foder og fødevarer. Det begejstrer ministeren, der ser et stort potentiale i de krybende kravl.

"I andre dele af verden bruges insekter både som foder til dyr og fødevarer til mennesker. Det er der ikke tradition for i Europa, men der er mangel på protein i foder, og insekter kan blive en af de løsninger, vi skal kigge på. Insekter formerer sig hurtigt og stiller beskedne krav til foder, og der er et stort uudnyttet erhvervspotentiale i at producere insekter. Derfor følger jeg udviklingen med stor interesse," siger han i en pressemeddelelse.

Insektfarme udbredt i Øst

I Thailand er insektfarme udbredte, mens produktion af insekter først nu er ved at vinde frem i Europa. Der opdrættes i dag insekter til fødevarer i blandt andet Nederlandene.

"Fra dansk side er vi meget interesserede i de muligheder og gevinster, der ligger i at producere insekter til foder og fødevarer. Insektfarme kunne sagtens være et interessant bidrag til fremtidens danske landbrug," siger Esben Lunde Larsen.

Produktionen af insekter er ifølge FN’s fødevare- og landbrugsorganisation FAO kendetegnet ved en kort produktionstid samt et minimalt aftryk på miljøet. Sammenlignet med kvæg- og svineavl er udledningen af CO2, ammoniak og metan meget begrænset.

Landbrugspakken kan udløse milliontab til mælkeproducenterne

Store newzealændere hæver også mælkeprisen

Arla stryger gevinst på 900 mio. kr. på salget af Rynkeby

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også