Øko-ost med salpeter udløser bøde på 20.000 kr.

Retten i Esbjerg har bestemt, at det skal koste Endrup Andelsmejeri 20.000, at en medarbejder ved at uheld kom til at tilsætte E252-salpeter til en produktion af økologisk ost.
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv
Foto: Finn Frandsen/Polfoto/Arkiv

Det var et uheld, at en medarbejder kom til at tilsætte stoffet E252-salpeter til et parti økologiske oste fra Endrup Andelsmejeri.

Fejlen kommer til at koste mejeriet 20.000 kr. for overtrædelse af fødevareloven, har retten i Esbjerg onsdag afgjort.

Det skriver Jydskevestkysten, som også kan berette, at der var tale om en tilståelsessag.

Salpeter-stoffet har ikke påført nogen mennesker skade, da det i sig selv ikke er sundhedsskadeligt.

Revisor vil ikke godkende pølsefirmas regnskab: Tallene er misvisende

Fiskefirma får stor bøde for listeria-laks

Boom i tilbagekaldelser af fødevarer i 2015

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også