FødevareWatch

Enhedslisten: Drop momsen på økologi

Den bæredygtige og økologiske omstilling skal ikke være et projekt for eliten, mener man i Enhedslisten, hvor man i dag fremlægger forslag til, hvordan flere danskere kan få råd til blandt andet økologiske fødevarer.

Foto: Claus Pedersen/ L&F

Økologi er for dyrt og deleøkonomien er oftest kun tiltrækkende for storbyboere, der lejlighedsvist har brug for en delebil eller lignende. Enhedslisten mener, at omstillingen til øget bæredygtighed og mere økologi skal være et projekt for alle, og derfor fremlægger partiet sit sommergruppemøde mandag konkrete forslag for, hvordan det skal ske.

Det skriver Information.

"De grønne og bæredygtige valg er ikke tilgængelige for alle i dag. Mange skal vende hver en krone, når de handler ind, og så er eksempelvis økologiske varer ikke altid en mulighed," siger Maria Reumert Gjerding, klima- og miljøordfører i Enhedslisten.

Enhedslisten vil fjerne momsen på økologiske fødevarer, så prisen på økologiske varer kan matche og overmatche konventionelt producerede fødevarer. Ifølge partiet vil det koste statskassen 1,9 mia. kr. om året at fjerne momsen. De penge skal findes ved at hæve afgiften på pesticider og ved at fjerne de selskabsskattelettelser, som blev indført i 2013, skriver Information.

Økologisk frugt og grønt er blevet billigere

Officielt: Regeringen dropper egen øko-målsætning

Norsk detail slagter prisen på fisk

Mere fra FødevareWatch

Fazer relancerer ikonisk slikkepind

Et lille år efter at den finske slikproducent Fazer trak stikket på sin kendte Dumle-slikkepind på grund af produktionsudfordringer, har den igen kurs mod hylderne.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier