Tican satser igen dansk efter udflytning af 80 arbejdspladser

Det tyskejede slagteri iværksætter en vækstplan på det danske marked, hvor man vil være langt mere synlig end hidtil.
Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,
Foto: /Ritzau/Rasmus Baaner,

Tidligere i august meddelte Tican, at slagteriselskabet i samarbejde med ejerne fra Tönnies-koncernen planlægger at flytte op mod 80 danske arbejdspladser til udlandet. Det drejer sig om ca. 55 medarbejdere i skinkeafdelingen i Thisted og ca. 25 medarbejdere i baconafdelingen i Ansager.

Nu kommer så modreaktionen i form af en vækstplan på hjemmemarkedet, hvor byen Ansager i Sydvestjylland bliver omdrejningspunkt.

Det kommer på sigt til at betyde ansættelser i Danmark, fortæller adm. direktør Ove Thejls til FødevareWatch.

"Men ikke her og nu. Vi er i den situation lige nu, at barbecue-sæsonen går på hæld, og det betyder, at vi gearer lidt ned. Planen er så, at der i løbet af 2017 kommer nye arbejdspladser,"

Hvor mange?

"Det har vi ikke sat tal på."

Har du et estimat?

"Ikke som jeg vil dele med dig."

Produktionen skal fordobles

Ove Thejls fortæller, at slagteriselskabet er ved at identificere, hvilke produkter man vil tilføje til sit danske sortiment i de kommende år. I første ombæring satser selskabet på at markedsføre økologisk svinekød i de kommende måneder. De nye produkter skal genvinde noget tabt terræn.

"Vi er nu blevet stærkere funderet på det danske marked. Hverken Tican eller SB Pork har tidligere haft meget fokus på det danske marked, men med den position vi har nu, hvor vi slagter ca. 20 pct. af de danske svin, er det klart, at vi er en betydelig udbyder af kødprodukter. Det betyder, at vi bør gøre os fortjent til at have en markedsandel i Danmark, der modsvarer det. I øjeblikket har vi en markedsandel på under 10 pct., og det skal der gøres noget ved. Derfor har vi også oprustet slagskontoret i Vejle, og vi har lavet nye målsætninger for både det kommende år, men også som rækker fem år frem."

Hvor stor en investering er det?

"Vores plan siger, at vi først og fremmest skal øge vores output ved at udnytte arbejdstiden bedre inden for de eksisterende faciliteter. Vi kan stort set fordoble produktionen uden større investeringer ved at udnytte arbejdstiden bedre. Dvs. at køre med to skift i højsæsonen. Det har vi ikke gjort i indeværende sæson."

Hvorfor ikke?

"Fordi efterspørgslen ikke har været der, og fordi i 2015, hvor vi var i den planlagte fusion med Danish Crown, der blev hele hjemmemarkedet forsømt og drænet for ressourcer, så vi er startet lidt forfra igen i 2016."

Afdelingen i Ansager kan se frem til øget aktivitet på både pølser, marinerede specialiteter m.v. samt pakning af ferske svine- og oksekødsprodukter, idet det er planen at supplere sortimentet af svinekød fra Tican med oksekød fra de tyske ejere Tönnies.

Tican har hovedkontor i Thisted og slagter ca. 3,5 mio. grise om året svarende til ca. 20 % af den danske produktion. Virksomheden beskæftiger ca. 1000 medarbejdere på de tre danske produktionsafdelinger.

Tican kan spare 15 millioner kroner på at udflytte job

Tican flytter flere danske arbejdspladser til udlandet

Danish Crown overtager Tican-andel i tarmselskab 

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også