Snurre Snup og vennerne skal spises

Ny forsøgsordning skal etablere Danmark som producent af kaninkød til konventionelt forbrug. Der er store muligheder for økologiske landmænd, lyder det fra Landbrug & Fødevarer.
Om nogle år kan det vel være, at flere økologiske landmænd sender kaninkød ud til landets forbrugere. | Foto: Ritzau.
Om nogle år kan det vel være, at flere økologiske landmænd sender kaninkød ud til landets forbrugere. | Foto: Ritzau.
AF DR SJÆLLAND

Kaninen skal ikke længere KUN være et kæle-nusse dyr på parcelhusterrassen og i børnehaven.

Den skal i langt højere grad på de danske middagstallerkner, for kødet er magert og klimarigtigt og produktionen passer som fod i hose til økologiske landbrug.

Det fortæller P4 Sjælland.

Danmarks største landbrugsorganisation, Landbrug & Fødevarer, er i gang med at afprøve mulighederne for større produktion og afsætning af spisekaniner i Danmark.

"Vi tror, der gemmer sig en interessant nicheproduktion i fremstilling af økologiske kaniner i Danmark," siger chefkonsulent Lars Holdensen fra Landbrug & Fødevarer.

I dag skal de første 30 kaniner fra den økologiske prøveproduktion slagtes. Det sker på Dannemare Fjerkræ- og Vildtslagteri på Lolland.

Danmark importerede sidste år omkring 30 tons kaninkød fra især Kina og Frankrig - og det danske kaninprojekt sigter i første omgang på at overtage omkring halvdelen af den mængde.

Målet er at holde prisen på samme niveau som økologisk kyllingekød - omkring 130 til 150 kr. kiloet.

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF DR Sjælland.)

Salget af økologiske dråber er steget i 2015

Føtex vil slå Irma af øko-pinden

Alibaba investerer stort i onlinesalg af fødevarer

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også