FødevareWatch

Oste bliver spydspids i Naturmælks tyske togt

Trods kun 10 kilometer til den tyske grænse har Tinglev-mejeriet i 20 år forgæves forsøgt at komme ind på markedet. Nu skal den stigende interesse for økologi i nabolandet udnyttes.

Frisk økologisk mælk duede ikke, men nu skal økologiske oste fra mejeriet Naturmælk give et gennembrud på det tyske marked. Naturmælks ledelse har vendt rundt på strategien og satser på gennembrud i 2016, skriver Børsen.

"Der vil være et forretningsgrundlag at gå efter. Nærhedsprincippet har en vis betydning, fordi kunderne også vægter at handle lokalt. Men tegner du en cirkel omkring Tinglev, kan vi lige så vel sælge oste i Hamborg som i København," siger Leif Friis Jørgensen, direktør i Natumælk, til Børsen.

Naturmælk vil på sigt hente 15 pct. af Naturmælks omsætning i Tyskland, svarende til over 35 mio. kr. Mangeårige forsøg med egne salgsagenter har ikke båret frugt, og derfor valgte Naturmælk i februar 2015 at udlicitere salgsarbejdet til handelsfirmaet Uhrenholt.

Det tyske marked for økologi vokser med 10 pct. årligt, men tyskernes købekraft ikke er på samme niveau som i Danmark. Derfor vil Naturmælk tilpasse sig markedet ved at skære i priserne og justere produktudvalget.

Naturmælk går sammen med Føtex

Økologer flygter fra Arla

Tysk øko-kæde klar med danske brands

Mere fra FødevareWatch

Juledagene bliver ny højtid for madleverandør

Just Eat begynder at intensivere sin indsats for at fange forbrugernes interesse i juledagene. Flere er nemlig tilbøjelige til at vælge take-away over egne køkkenegenskaber og som alternativ til den tunge julemad, viser tal fra leveringstjenesten.

Dagrofa lancerer fælles CSR-strategi

Alle forretningsenheder under dagligvarekoncernen skal under en samlet plan nå fælles mål for forretningen, der blandt andet tæller høje ambitioner på det plantebaserede område. 

Her skal mundbind på igen

Nye restriktioner gælder fra mandag. Mundbind vender tilbage, og der bliver krav om coronapas flere steder.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier