Sidste år var 88 pct. af den mad, som blev serveret i Københavns daginstitutioner, skoler og plejehjem økologisk. Det skriver Politiken, som har fået adgang til spritnye tal, der offentliggøres i dag.
Dermed blev målet om 90 pct. økologi i Københavns kommunale køkkener næsten nået, og ses der bort fra investeringer i efteruddannelser og bedre køkkenfaciliteter, har det ikke kostet flere penge. Det skyldes, at al mad laves fra bunden og at der er skåret betydeligt ned i andelen af kød.
Overborgmester i Københavns kommune, Frank Jensen (S), er begejstret for ordningen, og han taler om en madrevolution, der er blevet gennemført i Københavns 960 offentlige køkkener - fra vuggestuer til plejehjem er maden nu af samme kvalitet som i mange restauranter i byen.
Der er dog ingen begejstring hos Venstre, hvor byrådsmedlem Caroline Stage (V) betegner Københavns kommunes målsætning om 90 pct. økologi i køkkenerne som et "absurd krav at smide ned over hele kommunen."
"Jeg så hellere, at man i stedet gav de ældre mulighed for at putte lidt mere fløde i kaffen eller få en ekstra kage, frem for at man bliver nødt til at spare lidt sammen på grund af, at alt skal være økologisk. Det tror jeg egentlig også, at de ældre ville sætte større pris på," siger Caroline Stage til Politiken, og tilføjer, at det er en forkert tankegang, at kommunen skal detailstyre, om der bliver købt økologisk eller konventionelt.
Økologi skal sikre fremtidens vækst
Økologerne går frem på trods af landbrugskrise
Bunden er gået ud af landbrugets økonomi: Likviditetsunderskud på 20 mia. kr. på tre år