Ifølge handelspolitisk chef i Landbrug & Fødevarer, Kenneth Lindhardt Madsen, er der langt større potentiale i den frihandelsaftale, som EU for øjeblikket er ved at forhandle om, end den TTIP-frihandelsaftale, som er også er på bordet mellem EU og USA.
Det skriver Altinget.dk.
"Landbrug- og fødevaresektoren har alt andet lige større fordele af frihandelsaftaler, når vi går østover på verdenskortet, end når vi går vestover. Det skyldes, at de i Asien ikke har den samme landbrugs- og fødevareproduktion, som vi har i Danmark og i Europa," siger Kenneth Lindhardt Madsen og tilføjer:
"I USA og også Sydamerika har de til gengæld en meget stor produktion af landbrugsprodukter lige fra kød og animalske produkter til kornprodukter."
Ifølge den handelspolitiske chef har Copenhagen Economics lavet beregninger for Udenrigsministeriet, som viser, at en Japansk frihandelsaftale kan øge den danske eksport til Japan med op til 70 pct.
En tilsvarende frihandelsaftale med USA vil ifølge samme Copenhagen Economics kun kunne give en stigning i eksportindtægterne på 14 pct.
Asiatisk frihandelsaftale kan skade danske fødevarefirmaer
Fetaen skaber storpolitiske problemer
Dansk fødevareeksport vejrer morgenluft i Japan