Chr. Hansen, der formentlig er mest kendt for at producere kulturer til mælkeprodukter, kan nu føre fisk til listen over produkter, som kan nyde godt af selskabets erfaring inden for biobeskyttelse.
Den første kunde inden for laksebranchen er nu i hus, fortæller topchef Cees de Jong.
"Vi har været meget succesfulde inden for biobeskyttelse, altså med at putte gode bakterier i mælkeprodukter og ost og dermed holde dem friske, og vi mente, at vi også kunne bruge den færdighed til andre produkter - og laks er et eksempel," forklarer han om baggrunden.
"Det er ikke så længe siden, at vi begyndte, og for et par uger siden fik jeg en e-mail om, at vi havde fået vores første kunde inden for laks, og det er jeg meget stolt over af flere årsager - en af årsagerne er, at det viser, at teknologien virker," fortsætter topchefen.
Chr. Hansens mikroorganisme til laks beskytter mod listeria, der kan udvikle sig i fisken under visse forhold.
Ingredienskoncernen nævnte på sin kapitalmarkedsdag tirsdag netop frisk fisk - samt kød og færdigblandede salater - som produktområder med mulighed for vækst.
Chr. Hansen klar til at ride med på naturlig farvebølge i USA
Chr. Hansen kigger på opkøbsmuligheder for farveafdelingen
Aktieanalytiker overrasket over Chr. Hansens kursfald