FødevareWatch

Nyt program skal sende nordjyske fødevarer til udlandet

En nordjysk fødevareklynge søsætter et nyt udviklingsprogram med fokus på udvikling og branding for de nordjyske fødevarevirksomheder.

"Vi skal have flere succeshistorier, og det kan jeg også godt garantere, at vi får i Next Step," siger direktør Hans Henrik Bruhn fra Nordjysk FødevareErhverv til Landbrug Nord. Foto: Nordjysk FødevareErhverv

Et nyt udviklingsprogram fra fødevarklyngen Nordjysk FødevareErhverv og Vækstforum Nordjylland skal skabe nye arbejdspladser og fastholdelse af eksisterende.

Det skriver erhvervsavisen Landbrug Nord.

Modtag FødevareWatchs abonnement gratis - hver dag!

Udviklingsprogrammet hedder Next Step og er netop blevet godkendt af Erhvervs- og Selskabsstyrelsen. Programmet er målrettet nordjyske fødevarevirksomheder med mellem 5 og 99 medarbejdere. Planen er, at 30 virksomheder skal igennem programmet, der primært handler om internationalisering og eksport, forretningsudvikling samt markedsudvikling og branding.

"Vi skal ganske enkelt hjælpe flere nordjyske fødevarevirksomheder til udlandet med deres produkter, så de dels udvider deres marked og dels også bliver mindre sårbare. Danske fødevarer har et godt ry i udlandet, og her ligger fortsat et stort potentiale for vækst og dermed jobskabelse. Vi skal have flere succeshistorier, og det kan jeg også godt garantere, at vi får i Next Step," siger direktør Hans Henrik Bruhn fra Nordjysk FødevareErhverv til Landbrug Nord.

Ifølge Landbrug Nord er hvert femte private job i Region Nordjylland ligger inden for fødevareerhvervet, og det er dermed det største private erhverv i regionen.

Kun ivrighed kan stoppe den lette mad fra Kolding

Isproducenten Isis har fundet nyt navn

Stort gennembrud for convenience-koncernen Easyfood

Forsiden lige nu

Kina er fortsat en af Carlsbergs vækstkaniner

Det er et gammelt marked for den store bryggerikoncern, men alligevel er Kina et af de fokusområder, der skal lede til ny vækst for Carlsberg. Det fortæller topchef Cees 't Hart, der samtidig understreger vigtigheden af, at bryggeriet fastholder sin position i landet.

Seges: Danske landmænd får underskud på 7,5 mia. kr.

Tørken og de lave svinepriser efterlader de danske landmænd med det største underskud siden finanskrisen. Flere hundrede bedrifter ventes at gå konkurs, og hele sektorens konkurrenceevne er truet, fordi landmændene skærer voldsomt ned på investeringerne.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier