FødevareWatch

Isproducenten Isis har fundet nyt navn

Siden november har Isis, der producerer sukkerfrie is, ledt efter et nyt navn for at undgå associationer til terrororganisationen af samme navn. Nu er det nye navn på plads.

Foto: Jesper Hansen

Fremover skal kunder vende til at bruge Easis om producenten af sukkerfrie isprodukter, der tidligere har heddet Isis.

Det skriver virksomheden i en pressemeddelelse.

Efter 23 år med det gamle navn fik Isis-navnet det, som virksomheden selv kalder for en politisk slagside i 2015, og det fik Isis-ledelsen til at gå efter en navneændring, som altså nu er kommet på plads.

"Vi har valgt at ændre vores omdiskuterede navn til et nyt navn uden politisk slagside. Det nye navn baner også vejen for eksport – hvilket det gamle navn gjorde væsentligt mere kompliceret. Med det nye navn Easis kan der nu lægges en klar eksportstrategi, der skal sikre flere Easis-fødevarer uden tilsat sukker på udenlandske markeder," hedder det i pressemeddelelsen.

"Det gamle navn var en reel udfordring for os på eksportmarkedet. For år tilbage var navnet Isis varemærkeregistreret af andre firmaer på alle de markeder, vi gerne ville ind på, og nu er der ingen, der vil associeres med navnet," udtaler adm. direktør Thomas Møberg og fortsætter:

"Vi har oplevet stor vækst i Danmark de seneste år, og forventer i løbet af få år at få fodfæste i udlandet også. I første omgang satser vi på Norge, Sverige, Finland og England, men andre markeder har også interesse."

Virksomheden, der begyndte i det små i 1993 med en lille produktion af is uden tilsat sukker, har i dag mere end 65 varenumre. Easis har valgt at lade det nye navn ligne det gamle meget for at "sikre så meget genkendelighed som muligt efter i mere end 20 år at have skabt et brand med meget loyale forbrugere. Netop derfor er det nye grafiske udtryk for brandet og lyden i navnet meget tæt på det tidligere brandudtryk," skriver Easis.

Isis vil skifte navn - på grund af terror

Ny målgruppe sender Isis' vækst i vejret

De sukkerfattige produkter sejrer

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier