FødevareWatch

Gulerodsproducent opsiger firma med underbetalt arbejdskraft

Samme dag som en sympatikonflikt blev startet mod Kragelund Evaluering, har gulerodsselskabet Danroots valgt at droppe samarbejdet med firmaet.

Foto: POLFOTO

Gulerodsproducenten Danroots ved Bjerringbro har tirsdag droppet en underleverandør af underbetalt udenlandsk arbejdskraft. Opsigelsen af underleverandøren Kragelund Evaluering er sket samme dag, som en sympatikonflikt mod firmaet trådte i kraft, skriver Fagbladet 3F.

De udenlandske medarbejdere hos Danroots har tjent mellem 56 og 100 kr. i timeløn, viser en lang række lønsedler og ansættelseskontrakter.

"Vi er tilfredse med, at Danroots har afbrudt samarbejdet med en underleverandør, der har stået bag grov løndumping over for medarbejdere. Men vi fortsætter vores kamp imod løndumping for alle folk, der arbejder på gartneriet. Alle skal sikres løn- og arbejdsvilkår efter 3F's overenskomst på området," siger formand for 3F Bjerringbro og Omegn Bent Madsen.

Få adgang til alle FødevareWatch-nyheder - HER!

Danroots' ejer og direktør, Klaus Vestergaard, ønsker hverken at be- eller afkræfte, at frilandsgartneriet har opsagt samarbejdet med Kragelund Evaluering.

"Vi har en aftale med en leverandør, som har en overenskomst med Kristelig Arbejdsgiverforening. Og det ønsker vi at fortsætte med, uanset om der er konflikt eller ej. Vi overholder de regler, der er gældende i Danmark. Det har selv 3F erkendt," siger Klaus Vestergaard.

3F Bjerringbro & Omegn har planlagt en demonstration ved Danroots i Tange fra torsdag morgen.

Fagbladet 3F har forgæves forsøgt at få kommentarer fra Kragelund Evaluerings ejer og direktør Svetlana Brokane

(DENNE ARTIKEL ER VIDEREFORMIDLET AF RITZAUS BUREAU PÅ VEGNE AF Fagbladet 3F).

Omstridt slikhandler sigtet for fusk med afgifter for 16 millioner

Coop boykotter svensk salatproducent

Landbrug får bøde på 800.000 for underbetaling

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier