FødevareWatch

Coop boykotter svensk salatproducent

Den svenske salatproducent Sunsalat droppes helt af Coop Danmark, efter NNF har gjort opmærksom på dårlige lønvilkår på stedet.

Foto: Claus Pedersen/ L&F

Siden 9. november har det svenske fagforbund Livsmedelsarbetareförbundet (Livs) været oppe at toppes med salatproducenten Sunsalat i Malmø, eftersom virksomheden nægter at underskrive en fællesoverenskomst.

Derfor har Coop Danmark besluttet at standse alt salg af Sunsalats produkter, efter Livs danske modstykke, Fødevareforbundet NFF, gjorde opmærksom på, at lønvilkårene for de ansatte er betydeligt dårligere, end overenskomsten indikerer, skriver svenske Foodsupply.se.

”Sunsalat bruger løndumping i Sverige for at konkurrere på det danske marked. Det er ikke rimeligt, at de ansatte er kraftigt underbetalte og tjener 8.000-10.000 svenske kroner per måned, mens lønnen egentlig burde være 20.700 svenske kroner. Desuden presses personalet til at arbejde gratis om søndagen, og de bliver ikke betalt for overtid - listen kan gøres lang i forhold til, hvor slemt det står til for medarbejderne på fabrikken,” siger Benny Kolnby, ombudsmand i Liv i Malmø, i en pressemeddelelse.

Sunsalat har tidligere holdt til i Danmark, men virksomheden blev flyttet til Sverige efter en konkurs. Dog er alle salg stadig på det danske marked. I 2014 udgjorde virksomhedens omsætning mere end 31,5 mio. svenske kr. og man havde et resultat på næsten 3,4 mio. svenske kr.

Forbund anklager salatproducent for elendige arbejdsvilkår

Slagteriarbejderne strejker markant mindre

Arla-ansatte varsler strejke efter outsourcing

Rapport: Fairtrade virker ikke

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier