Danskerne køber flere skrabe- og økoæg

Salget af æg er steget over hele linjen, men især skrabe- og økoæg er blevet populære blandt forbrugerne, viser en ny opgøresle. Resultatet er færre buræg.
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix
Foto: Jakob Carlsen/Ritzau Scanpix

Danskerne spiser flere æg i dag, end vi gjorde i 2005, men især skrabeæg og de økologiske er oftere endt på tallerkenen, viser en opgørelse, Fyens Stifttidende har lavet. Således er salget af skrabeæg steget fra 8 mio. kilo i 2005 til 13 mio. kilo i 2014. I samme periode er økosalget fordoblet fra 6 til 12 mio. kilo.

Som følge af det ændrede efterspørgselsmønster, har nogle ægproducenter valgt at omlægge produktionen fra buræg til skrabeæg. Det fortæller Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg og Det Danske Fjerkræråd i Landbrug & Fødevarer.

"Nogle burægsproducenter her omlagt til økologi, en i eksisterende bygninger, en anden i nye bygninger væk fra gården. Det afhænger helt af den enkelte gårds beliggenhed og kvaliteten af de eksisterende bygninger, hvad den enkelte landmand vælger at gøre," siger han til Fyens Stifttidende.

Salget af frilandsæg har ligget stabilt på 3 mio. kilo siden 2005, mens buræg solgte bedst i 2010, men faldt til 26 mio. kilo i 2014.

Tillid baner vejen for eksport af danske øko-æg

Så stærkt er det gået for økologi de senere år

Så mange har droppet buræg

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter