Danskerne spiser flere æg i dag, end vi gjorde i 2005, men især skrabeæg og de økologiske er oftere endt på tallerkenen, viser en opgørelse, Fyens Stifttidende har lavet. Således er salget af skrabeæg steget fra 8 mio. kilo i 2005 til 13 mio. kilo i 2014. I samme periode er økosalget fordoblet fra 6 til 12 mio. kilo.
Som følge af det ændrede efterspørgselsmønster, har nogle ægproducenter valgt at omlægge produktionen fra buræg til skrabeæg. Det fortæller Jørgen Nyberg Larsen, sektorchef for Danske Æg og Det Danske Fjerkræråd i Landbrug & Fødevarer.
"Nogle burægsproducenter her omlagt til økologi, en i eksisterende bygninger, en anden i nye bygninger væk fra gården. Det afhænger helt af den enkelte gårds beliggenhed og kvaliteten af de eksisterende bygninger, hvad den enkelte landmand vælger at gøre," siger han til Fyens Stifttidende.
Salget af frilandsæg har ligget stabilt på 3 mio. kilo siden 2005, mens buræg solgte bedst i 2010, men faldt til 26 mio. kilo i 2014.
Tillid baner vejen for eksport af danske øko-æg
Så stærkt er det gået for økologi de senere år
Så mange har droppet buræg