FødevareWatch

Norsk fiskekoncern åbner ny stor fabrik i Danmark

En stor norsk fiskeproducent, som allerede har faciliteter i Skagen, har annonceret planer om at åbne en ny fabrik i Danmark med kapacitet til at producere omkring 100.000 ton fisk og fiskefoder om året.

Foto: Per Folkver/POLFOTO/arkiv

Den norske fiskekoncern Pelagia AS opruster nu gevaldigt i Danmark med en ny stor fabrik.

Det siger selskabets adm. direktør Egil Magne Haugstad til fiskerimediet Undercurrent News.

Selskabet har allerede en fabrik i Skagen, men der meldes ikke noget om, hvor den nye fabrik, som vil have en produktionskapacitet på omkring 100.000 ton fisk årligt, skal ligge.

Vi er i diskussioner med danske kvoteholdere for at forhandle om de volumener, der kan sikres til fabrikken"

Egil Magne Haugstad, adm. direktør, Pelagia
Direktøren siger til mediet, at man allerede fører fremskredne samtaler med to danske havne om opførelsen af fabrikken. Han vil dog ikke afsløre hvilke.

Fabrikken skal bruges til produktion af pelagiske fiskearter til fødevarer, både frosne og marinerede, samt fiskemel og fiskeolie og skal være med til at understøtte en ”væsentlig udvidelse” af forretningen, siger han.

"Fabrikken er en del af vores forretningsstrategi. Danmark er vores nærmeste nabo. Det er også et EU-land, og i forhold til handel er det vigtigt, da det er tæt på markedet," siger Egil Magne Haugstad til Undercurrent News og tilføjer:

"Volumener, der bliver fanget i Danmark, vil blive behandlet direkte på fabrikken. Vi er i diskussioner med danske kvoteholdere for at forhandle om de volumener, der kan sikres til fabrikken."

Arbejdet med at opføre fabrikken vil formentlig blive sat i gang i år, siger direktøren, men han vil ikke afsløre, hvor meget man vil investere i arbejdet.

Pelagia AS er en joint venture mellem selskaberne Kvefi og Austevoll Seafood. Selskabet producerer omkring 140.000 ton fisk og fiskefoder om året og har en årlig omsætning på mere end 6 mia. norske kroner.

Skagen Havn vil være førende i Nordeuropa

Fisk lugter igen af penge i Skagen

Hirtshals får nyt kæmpe fiskelager

Norsk laks rammer højeste pris i 30 år

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Udsigt til rekordproduktion af danske grise

Landmændenes produktion af smågrise ventes i år at stige til næsten 33 mio. - det højeste niveau nogensinde. En stor del af smågrisene eksporteres, men efter mange års fald er der også udsigt til svag vækst i slagtningerne i Danmark.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier