FødevareWatch

Arla-konkurrenter vil fusionere - igen

Det tyske DMK-mejeri og det hollandske DOC Kaas-mejeri vil efter to mislykkede fusionsforsøg igen prøve at slå andelspjalterne sammen.

Foto: Miriam Dalsgaard/Polfoto/Arkiv

De to andelsmejerier, tyske DMK og hollandske DOC Kaas, vil efter kuldsejlede fusionsforhandlinger for et par måneder siden igen forsøge at få enderne til at nå sammen. Det skriver Landbrug & Fødevarer ifølge Landbrugsavisen.dk.

For at få lov til at fusionere de to selskaber har parterne lavet et nyt fusionsforslag og sendt det til EU-Kommissionen.

Selskaberne forsøgte helt tilbage i 2011 at fusionere, men det er altså endnu ikke blevet til noget.

DMK, der har hjemme i Bremen, er Tysklands største mejeri. Mejeriet er en fusion af to andelsmejerier, Humana Milchunion og Nordmilch, og samlet beskæftiger andelsmejeriet 7.500 medarbejdere og forarbejder mælk fra mere end 9.000 producenter. DOC Kaas producerer ost fra og får mælk fra 1.200 hollandske landmænd.

Tysk mejerigigant øjner vækstmuligheder i Danmark

Danske mælkebønder forstår svensk utilfredshed

Naturligt nyt fokus i Arla-strategi

Forsiden lige nu

Her er de danske producenter bag Michelin-stjernerne

Det er ikke kun de mange kokke og restauranter, som skal sole sig i succesen fra Michelin-guiden, der mandag uddeler årets stjerner i Norden. På et nyt landkort får restaurantgæsterne mulighed for at se, hvilke producenter og leverandører, der har dyrket lilla blomkål og lavet kødet i lammetataren.

Relaterede

Seneste nyt

Fødevarejob

Se flere

Se flere

Seneste nyt fra Watch Medier