FødevareWatch

Dencon-direktør er træt af momsfuskere

Det kommer ikke bag på direktøren for handelsvirksomheden Dencon Foods, at der nu er blevet afsløret omfattende momssvindel i fødevarebranchen.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Det kommer langt fra som en overraskelse for Dencon Foods, at DR de seneste dage har kunnet afsløre omfattende momssvindel i fødevarebranchen.

Den sønderjyske virksomhed importerer og sælger kød fra store dele af verden, og direktør Henrik Bekker har længe haft en mistanke om, at brodne kar snyder med momsen.

Han fortæller til DR Syd, at svindlen omfatter alt fra kylling, oksekød, lammekøller og tigerrejer, hvor der i perioder ikke er sammenhæng med visse virksomheders priser og priserne på verdensmarkedet.

Det går samtidig udover fødevaresikkerheden, når der ikke er kontrol med varerne, påpeger han.

"Varerne ligger og kører i sådan et parallelt system. Der er det system, hvor varerne bliver kontrolleret, og hvor der er dokumentation på varerne, og så er der de her varer, som kører rundt i en helt anden kanal ud til kunderne. Det er også træls," siger Henrik Bekker.

Politi: Mænd svindlede med kyllingekød for 30 millioner

Slikfuskerne fik flere bøder i 2015

Dansk Erhverv vil stoppe slikfusk med lavere afgifter

Mere fra FødevareWatch

I Ovodan har man gjort æg til en global milliardforretning

Det fynske æggepulverselskab Ovodan Egg Group er markedsledende i flere lande og buldrer i disse år frem i Kina. I år har selskabet, der er ejet af Stadil-konglomeratet Thornico, en børsnotering i kalenderen, som skal fremme væksten yderligere.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier