FødevareWatch

Dencon-direktør er træt af momsfuskere

Det kommer ikke bag på direktøren for handelsvirksomheden Dencon Foods, at der nu er blevet afsløret omfattende momssvindel i fødevarebranchen.

Foto: Scott Applewhite/AP Photo/Polfoto

Det kommer langt fra som en overraskelse for Dencon Foods, at DR de seneste dage har kunnet afsløre omfattende momssvindel i fødevarebranchen.

Den sønderjyske virksomhed importerer og sælger kød fra store dele af verden, og direktør Henrik Bekker har længe haft en mistanke om, at brodne kar snyder med momsen.

Han fortæller til DR Syd, at svindlen omfatter alt fra kylling, oksekød, lammekøller og tigerrejer, hvor der i perioder ikke er sammenhæng med visse virksomheders priser og priserne på verdensmarkedet.

Det går samtidig udover fødevaresikkerheden, når der ikke er kontrol med varerne, påpeger han.

"Varerne ligger og kører i sådan et parallelt system. Der er det system, hvor varerne bliver kontrolleret, og hvor der er dokumentation på varerne, og så er der de her varer, som kører rundt i en helt anden kanal ud til kunderne. Det er også træls," siger Henrik Bekker.

Politi: Mænd svindlede med kyllingekød for 30 millioner

Slikfuskerne fik flere bøder i 2015

Dansk Erhverv vil stoppe slikfusk med lavere afgifter

Mere fra FødevareWatch

Kædedirektør kan ikke afvise flere butikslukninger

Fire Daglibrugsen-butikker må dreje nøglen om som følge underskud. Det sidste dødsstød blev de stigende energiudgifter, og kædedirektør kan ikke afvise, at de med tiden også kan få konsekvenser for andre butikker.

Royal Unibrew indgår i samarbejde med Too Good To Go og Q8

Et samarbejde med madspilds-appen Too Good To Go og tankstationen Q8 skal sikre, at en række af Royal Unibrews drikkevarer ikke går til spilde. I én enkelt dag bliver det således muligt at afhente overskydende drikkevarer på en række tankstationer.

EU-indgreb vil potentielt kun udløse få milliarder til energistøtte

Fredag har EU’s medlemslande blåstemplet at kunne sende beskatningen fra bæredygtig energi tilbage til bl.a. energipressede fødevarevirksomheder. Nye beregninger peger dog på, at potentialet er yderst begrænset. Denne form for ”symbolpolitik” noget af det allerværste, der kan ske for virksomhederne, advarer Dansk Erhverv.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier