Ny chokoladepille på vej

Flere store chokoladefabrikanter lancerer snart et nyt kosttilskud med kakaoudtrækket flavonoider, der skal forbedre folks blodcirkulation. Dog møder pillen også kritik af forskere.
Foto: Ditte Valente/ritzau
Foto: Ditte Valente/ritzau

Flere slikproducenter vil nu øge deres produktion af kosttilskud med flavonoider. Det skriver Børsen søndag. Barry Callebaut AG, der er en tysk storproducent af ”engrosschokolade”, har nu også planer om at sælge pillerne, der indeholder flavonoider. De er nu blevet godkendt til at være kosttilskud af de europæiske sundhedsmyndigheder.

Desuden forsker det internationale selskab Modelez International i, hvilke fortrin, der er ved at bruge flavonoider i mulige produkter fremover. Den store slikproducent Mars har siden 2010 haft kosttilskud ved navn Cocoavia i USA og overvejer nu at ansøge om tilladelse til at sælge flere kapsler hos de europæiske myndigheder. Dog møder den nye tendens med flavonoider kritik.

”Kosttilskud appellerer til menneskers følelse af kontrol over deres eget helbred og hårdnakkede rosenrøde tænkning om, at de måske kan gøre noget godt,” siger Marion Nestle, der er professor i ernæring på New York University, i Børsen.

Forskere varsler om, at køberne ikke skal regne med, at produkter som de nye chokoladepiller og -kosttilskud vil forbedre deres sundhed markant.

Chokoladekæmpe slår forventningerne

Mars sluger mexicansk chokoladeselskab

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

!
Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også