Nestlé tager afstand fra tvangsarbejde

I Thailand er fiskeindustriens forhold ikke gode nok. Nestlé er blandt én af producenterne, der nu - efter kritik - lover forbedring.
Foto: Laurent Gillieron/AP/POLFOTO/arkiv
Foto: Laurent Gillieron/AP/POLFOTO/arkiv

I sidste måned erkendte producenten Nestlé, at firmaets produktion af skaldyr såvel som fisk i Thailand bygger på underleverandører, hvis anvendte metoder i produktionsfasen minder om ”moderne slaveri”. Det skriver Politiken i en artikel i dagens avis søndag, der er baseret på information fra Financial Times.

Derudover har underleverandør til Thai Union Chicken of the Sea også brugt tvangsarbejde som metode. Derfor gav Thai Union i sidste uge en udmelding om, at afsløringen af de store producenters metoder er en indikation for hele tendensen i branchen.

”Det er en modbydelig virkelighed, der nu kommer helt frem i lyset,” siger Phil Robertson fra Human Rights Watch. Det skriver Politiken.

Erkendelsen fra Nestlé kom kort efter, at resultaterne fra en rapport af organisationen Verité kom frem. Nestlé havde selv bestilt denne rapport. Nestlé kommenterede afsløringen og udtalte blandt andet, at tvangsarbejde og krænkelser af menneskerettighederne ikke bør finde sted hos dem eller deres underleverandører. I USA har nogle forbrugssammenslutninger nu valgt at sagsøge Nestlé og andre producenter, der også har benyttet de kritiserede metoder.

Del artikel

Tilmeld dig vores nyhedsbrev

Vær på forkant med udviklingen. Få den nyeste viden fra branchen med vores nyhedsbrev.

Nyhedsbrevsvilkår

Forsiden lige nu

Læs også

Coop frasælger en række butikker og rydder op i organisationen med en bl.a. fyringer af administrative medarbejdere. | Foto: Finn Frandsen/Ritzau Scanpix.

Coop sælger 35 og lukker 19 butikker

For abonnenter