FødevareWatch

Økologisk mejeri mærker globale mælkeudsving

Som det er tilfældet mange andre steder i den globale mejeriindustri, så har det økologiske andelsmejeri Naturmælk også mærket de store udsving i markedet. Omsætningen har i det seneste år været rekordhøj, men bundlinjen er langt fra fulgt med.

Det økologiske andelsmejeri Naturmælk har i det forgangne år opnået en rekordhøj omsætning på 249,1 mio. kr., men det har ikke smittet ret meget af på bundlinjen. | Foto: Naturmælk

Med en rekordhøj omsætning på 249,1 mio. kr., og et samlet overskud på 1,28 mio. kr. betegner sønderjyske Naturmælk Amba i regnskabsmeddelelsen for det netop offentliggjorte 2014/15-regnskab som tilfredsstillende.

I forhold til det foregående regnskab er mejeriets omsætning vokset godt syv mio. kr., men årets resultat er mere end halveret i forhold til de 2,74 mio. kr., der landede på nederste streg sidste gang. Ifølge regnskabsmeddelelsen er omsætningsfremgangen "ikke kommet uden en stigning i omkostningerne, og således er der også i Naturmælk sket en reduktion i den udbetalte mælkepris set i forhold til 2014."

Allerede abonnent? Log ind.

Læs hele artiklen

Få adgang i 14 dage for 0 kr.
Det kræver intet kreditkort, og du vil ikke overgå til et betalt abonnement efterfølgende.

  • Adgang til alle låste artikler
  • Modtag vores daglige nyhedsbreve
  • Fuld adgang til vores app
Der skete en fejl. Prøv venligst igen senere

Få fuld adgang til dig og dine kollegaer.

Start et gratis virksomhedsprøveabonnement

Mere fra FødevareWatch

Milliardkoncern løfter indtjeningen på kager og slik

Kage- og konfekturekoncernen Givesco er lykkedes med at forbedre indtjeningen i løbet 2021, men ikke helt nok ifølge ledelsen. Koncernen har med sit store detailfokus også løftet omsætningen til lige knapt 3 mia. kr.

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier