FødevareWatch

Nye tilfælde af fugleinfluenza i Frankrig

EU’s største landbrugsnation melder mandag om tre nye tilfælde af fugleinfluenza i et udbrud, der allerede har fået otte lande til at indføre forbud mod import af fjerkræ fra Frankrig.

Foto: Colourbox

Frankrig meldte for nylig om et udbrud af fugleinfluenza af typen H5N1 - det første udbrud af fjerkrævirussen i otte år - og nu ser det ud til at problemerne fortsætter for landets landbrugssektor.

Det skriver Reuters.

Ifølge nyhedsbureauet melder de franske myndigheder mandag om tre nye tilfælde af fugleinfluenza i den sydvestlige del af landet. Det vides endnu ikke, om der er tale om den samme type fugleinfluenza, som man opdagede for et par uger siden, og myndighederne melder heller ikke noget om, hvor mange fugle der er berørt.

Siden man opdagede de første nye tilfælde af fugleinfluenza i Dordogne-området, har myndigheder taget en række forholdsregler og øget sin kontrol, og det har altså ført til, at man har opdaget de tre nye tilfælde.

Sygdomsproblemerne fik allerede i sidste uge otte lande til at indføre midlertidige forbud mod import af fjerkræ fra Frankrig.

Otte lande lukker ned for fransk fjerkræ

Fransk foie gras-sæson trues af fugleinfluenza

Løgismose: Fugleinfluenza ville være rigtigt skidt

Global import af fjerkrækød daler i 2015

Mere fra FødevareWatch

Læs også

Relaterede

Seneste nyt

FødevareWatch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Watch job

Se flere jobs

Se flere jobs

Seneste nyt fra Watch Medier